Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Condamnată pentru ȘANTAJ, obligată să muncească în folosul comunității


Natalița S., focșăneanca judecată pentru șantaj, a fost condamnată la închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Focșani și nu este definitivă. „Condamnă pe inculpata Stănescu Natalița pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj (…) la 1 an și 4 luni închisoare. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 2 ani (…) obligă inculpata ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Vrancea, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. (…) impune inculpatei să execute următoarea obligație: să urmeze un curs de pregătire școlară ori de calificare profesională. (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Focșani, județul Vrancea, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare. (…) Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 07.04.2015”, se arată în soluția instanței. 
    Femeia a fost reținută de oamenii legii din cadrul Poliției municipiului Focșani în noiembrie anul trecut, după ce în septembrie ar fi împrumutat unui focșănean suma de 300 de euro. Femeia i-a dat banii cu condiția ca într-o lună să-i fie restituită suma de 500 de euro. Bărbatul a fost de acord cu propunerea și a luat banii, dar nu înainte de a-i lăsa șantajistei mașina, care aparține tatălui său, cu tot cu chei și documentele aferente. „La data de 19.11.2014, lucrătorii Poliției municipiului Focșani au fost sesizați de către I. Răzvan, de 26 ani, din localitate, cu privire la faptul că în luna septembrie 2014 a împrumutat suma de 300 euro de la S. Natalița, de 41 ani, din aceeași localitate, urmând ca peste o lună să-i restituie banii și încă 200 euro dobândă. Potrivit spuselor acestuia, femeia în cauză i-ar fi cerut să-i lase drept gaj autoturismul marca Fiat Bravo (împreună cu actele și cheile)”, precizau polițiștii.    
Cu o zi înainte de a se plânge polițiștilor, tânărul a mers împreună cu concubina sa la Natalița pentru a-i da banii, cei 300 de euro împrumutați, plus dobânda stabilită, în total fiind vorba de 500 de euro. Natalița ar fi profitat de situație și, pe motiv că a întârziat, i-ar fi mai cerut focșăneanului încă 300 de euro, spunându-i că altfel nu-i dă mașina, care era parcată în fața imobilului în care ea locuiește.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?