Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Absolvenții de clasa a VIII-a au fost repartizați la licee. Colegiile Unirea și Cuza, cele mai râvnite din judeţ


2.212 absolvenți de clasa a VIII-a, care au susținut examenul de Evaluare Națională, au fost repartizați computerizat la licee, în prima etapă. 6 copii nu au fost repartizați deoarece au trecut prea puține licee în fișele de opțiuni. Față de anul trecut, ultimele medii de admitere sunt mai mari, la toate liceele. A doua  etapă de repartizare computerizată va fi pe 23 iulie. Fișele de opțiuni trebuie completate de candidați în perioada 15 – 20 iulie.

Colegiul Național „Unirea” din Focșani s-a situat și în acest an în topul preferințelor elevilor cu medii de 10 la examenul de Evaluare Națională, după cum reiese din raportul privind repartizarea computerizată la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a, în prima sesiune. Conform statisticilor, se mai constată faptul că ultima medie de admitere a crescut față de anul trecut, la toate liceele.
Listele cu repartiția computerizată a elevilor vor fi afișate astăzi la sediul fiecărei unități de învățământ. Apoi, în perioada 16 – 24 iulie va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.
Astfel, la Colegiul Național „Unirea”, profilul matematică – informatică, au fost repartizați computerizat 112 candidați, fiind disponibile tot atâtea locuri. Ultima medie de admitere este 9,46, față de 9,27 cât a fost în 2014. La profilul științe ale naturii toate cele 28 de locuri au fost ocupate, ultima medie de admitere fiind 9,67, mai mare față de anul trecut, când a fost 9,42. Åži la specializarea filologie s-au ocupat toate cele 28 de locuri disponibile încă din prima sesiune a repartizărilor computerizate, ultima medie de admitere fiind 9,33, față de 9,17, anul trecut. La profilul științe sociale, ultima medie de admitere a fost 9,41, toate cele 28 de locuri ocupându-se.
În topul celor mai bune licee din județ se situează și Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani, însă la această unitate de învățământ ultimele medii de admitere sunt ceva mai mici. Åži aici toate locurile au fost ocupate. Astfel, la specializarea științe sociale ultima medie de admitere a fost 9,01. La specializarea matematică-informatică ultima medie de admitere a fost 9,20, iar la specializarea filologie ultima medie cu care un candidat a fost admis a fost 8,99. Ultima medie de admitere la specializarea științe ale naturii a fost 9,06.
Urmează Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani. La specilizarea științe sociale ultima medie de admitere este 8,69, iar la specializarea filologie ultima medie de admitere este 8,02. Aici, toate locurile au fost ocupate în cadrul primei repartiții.
Toate locurile disponibile pentru anul școlar 2015 – 2016 s-au ocupat încă din prima etapă și la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani. Astfel la specializarea turism – alimentație s-au ocupat toate cele 84 de locuri disponibile, ultima medie de admitere fiind 7,76. La specializarea economic toate cele 84 de locuri s-au ocupat, ultima medie fiind 8,65. Åži la specializarea comerț s-au ocupat toare cele 56 de locuri, ultima medie de admitere fiind 7,78.

   Medii de admitere sub 5 la licee teoretice

Cea mai mare medie cu care un elev a putut fi admis la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu a fost 9,96 la specializarea matematică – informatică, unde toate cele 56 de locuri disponibile s-au ocupat. La specializarea filologie, ultima medie de admitere a fost 7,25, fiind ocupate toate cele 28 locuri disponibile. De asemenea, la specializarea științe ale naturii ultimul candidat a fost admis cu media 4,06. La Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești, la specilizarea matematică-informatică, ultima medie cu care s-a intrat este 5,53 și au rămas libere 12 locuri după prima etapă de repartizare. La Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud, ultima media cu care s-a intrat la profilul matematică-informatică este de 8,99, fiind ocupate toate cele 56 de locuri disponibile.
Cât privește liceele tehnologice, mediile de repartizare ale candidaților au fost mici, ultima notă fiind 2,44 la Colegiul Tehnic „Gh. Balș” Adjud, specializarea economic.

   „Cuza” și „Unirea”, preferate de copiii vipurilor și de cei cu 10 pe linie
 
Elevii cu 10 pe linie au intrat la liceele de top. Astfel, Cristian George Barbu, Dragoș Elian Jitea, Mălina Elena Moisă și Mircea M. Andra Elena vor fi, din toamnă, elevi ai Colegiului Național Unirea, ca și Sonia-Alexandra Mirăuță. Bentz. O. Teodor Alexandru a ales Colegiul Național Cuza, ca și Ioana Bârgu.
Copiii persoanelor publice din Focșani au intrat și ei la liceele preferate. Astfel, fiul omul de afaceri Cătălin Buscă, Darius-Călin, va fi, din toamnă, elev al Colegiului Cuza, specializarea matematică-informatică, cu media de admitere 9,37.  Fiica secretarului de stat în Ministerul Transporturilor Iulian Matache și a președintei Tribunalului Vrancea, Daniela Matache, Mara-Alexandra, a intrat la Colegiul Unirea, specializarea științe ale naturii, cu media de admitere 9,88. Fiul consilierului local Bogdan Matișan, Răzvan-Andrei, a intrat cu media 9,82 la Colegiul Unirea, specializatea matematică-informatică, iar fiului viceprimarului municipiului Focșani Marius Iorga, Cristian, a intrat la același liceu și specializare, cu media 9,50.

   Zeci de elevi din alte județe vor studia în Vrancea
 
Mai mulți absolvenți de gimnaziu din județele Bacău și Galați au ales Vrancea pentru a-și continua studiile liceale. Potrivit informațiilor postate pe site-ul www.admitere.edu.ro, 42 de elevi din aceste județe vor studia în Vrancea. Cea mai mare medie cu care un candidat a fost repartizat la un liceu de la noi din județ este a unui elev din Bacău, respectiv 9,53. Cea mai mică medie este tot a unui a unui elev din Bacău, respectiv 4,72.

   Începe cea de-a doua etapă de admitere

Cea de-a doua etapă de admitere începe astăzi cu înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și se termină în perioada 27-30 iulie cu rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale ivite. De asemenea, la nicelul liceelor din Vrancea au mai rămas aproximativ 300 de locuri libere. Calendarul este următorul:
15 iulie 2015: Înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă;
16-17 iulie 2015: Susținerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori de limbă maternă;
18 iulie 2015: Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații;
15 – 20 iulie 2015: Completarea fișei de opțiuni de către candidații care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fișe de opțiuni de către cei rămași nerepartizați după prima etapă a admiterii;
20 iulie 2015: Completarea fișei de opțiuni de către candidații care au fost respinși la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini. Completarea fișei de opțiuni de către candidații care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă;
15-21 iulie 2015: Introducerea datelor în calculator, verificarea fișelor listate și corectarea eventualelor erori;
23 iulie 2015:  Repartizarea computerizată a candidaților din a doua etapă a admiterii;
23 iulie 2015: Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenții proveniți din școlile respective/din alte județe, repartizați în a doua etapă și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat;
23 -24 iulie 2015: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații din etapa a doua;
27-30 iulie 2015: Rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat la primele două repartizări computerizate.
 
Cea de-a treia etapă de admitere în învățământul liceal de stat va începe pe 31 august, după cum urmează:
31 august 2015: Înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă;
1-2 septembrie 2015: Desfășurarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă;
3-4 septembrie 2015: Repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?