Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Astăzi vor fi afișate rezultatele la bacalaureat


Aproape 2000 de candidați la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, află astăzi ce note au obținut la probele scrise, care au fost susținute săptămâna trecută. Tot astăzi, cei nemulțumiți de note pot formula contestații. Acestea pot fi depuse între orele 16.00 și 20.00. Între 6 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.
Precizăm faptul că, anul acesta, au apărut o serie de modificări în ceea ce privește notarea tezelor, în urma contestațiilor. La fel ca și la examenul de evaluare națională de la clasa a VIII-a, lucrările vor fi evaluate în centre zonale din alt județ decât Vrancea. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații. Dacă până acum, trebuia să existe o diferență de 0,5 puncte între nota inițială și cea rezultată la a doua etapă de corectură, pentru a se modifica nota, în acest an, nota finală va fi cea rezultată în urma contestației indiferent de diferența dintre cele două note”.
Pentru a promova examenul de bacalaureat, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre probe, iar media generală să fie cel puțin 6. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească o serie de condiții, cumulativ: susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probele scrise și nota 5 la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise. Absolvenții au dreptul să susțină examenul de bacalaureat fără taxă de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiționate de achitarea unor taxe.
Candidații care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile organizate începând cu anul 2003 pot solicita recunoașterea unora dintre probele promovate în anii anteriori. Absolvenții care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obținut media 10 primesc diplomă de merit.
Absolvenții de liceu care nu vor promova examenul în această sesiune de bacalaureat sau din diverse motive nu au putut participa la probe, mai au o șansă la sesiunea specială care se va organiza în august-septembrie. Înscrierea pentru cea de a doua sesiune se face imediat după afișarea rezultatelor finale, adică pe 11 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?