Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

FOTO: Profesori și elevi de la Colegiul Cotea, la Berlin în cadrul unui proiect Erasmus+

Asociația Allons-y a sprijinit 2 profesori și 5 elevi de la Colegiul Tehnic „V.D.Cotea” să participe în proiectul Erasmus+ „Young and Creative”, desfășurat la Berlin în perioada 5-14 decembrie. Proiectul a fost inițiat de organizația Zentralrat der Serben in Deutschland e.V. din Germania, care are ca scop principal reprezentarea intereselor sârbilor care locuiesc în Germania, fără a pierde identitatea naţională şi ca o contribuţie la construirea unei societăți multiculturale și la consolidarea cooperării regionale.

Scopul principal al proiectului „Young And Creative” a fost dezvoltarea potențialului creativ și inovator a 42 lucrători de tineret printr-un curs de formare prin utilizarea metodelor educaționale non-formale care vor împărtăși noile lor cunoștințe dobândite cu alți lucrători locali de tineret.

Profesorii Hărăbor Iuliana Larisa și Soare Iulia și-au consolidat achizițiile în lucrul cu tinerii, iar elevele Epure Lavinia Andreea, Frunză Andreea Larisa, Goga Elena Mihaela, Nistoroiu Raluca Alexandra și Stan Denisa Ioana și-au exersat exprimarea în limba engleză pentru a o utiliza în proiectele de voluntariat la care participă.

Proiectul a inclus promovarea tradițiilor naționale ale țărilor participante și a permis vizitarea unor muzee în funcție de interesele participanților, precum Muzeul Pergamon, Alte Nationalgalerie și Memorialul Holocaustului din Berlin, printre alte obiective turistice.

Activitățile proiectului vor continua cu diseminarea și distribuirea broșurii la care s-a lucrat pentru promovarea modelelor de bune practici care se regăsesc la nivel local – în cazul nostru cel mai cunoscut fiind Festivalul Boovie, la care au participat ca voluntari majoritatea elevelor.

Mulțumim tuturor organizatorilor de proiecte pentru tineret din comunitatea locală, fiindcă aceste activități ne dau încrederea că împreună putem construi o lume mai bună. Sărbători cu bine tuturor!

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?