Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Dezbateri și mese rotunde la CSEI „Elena Doamna“


Elevii, părinții și cadrele didactice de la CSEI ,,Elena Doamna” din Focșani au organizat un program special cu ocazia Zilei Internaționale a Educației. Preșcolarii au avut ocazia să intre în biblioteca unității, la activitatea ,,Cartea, prietena mea!”. Au fost atenți la povești, după care au vizionat desene animate. În continuare, prichindeii au prezentat un program artistic intitulat ,,Cântec, joc și fantezie”, părinții și cadrele didactice fiind spectatori generoși în aplauze. La activitățile din program au participat directorul școlii, profesoara Ioana Cherciu, directorul adjunct Petronela Bernovici, și inspectorul școlar pentru învățământul special Aurora Lefter.
Coordonați de profesorii psihopedagogi, elevii de la învățământul primar au participat la prepararea unor gustări pentru o alimentație sănătoasă, consiliați de un specialist în nutriție și asistentele medicale din școală. Întâlnirea a avut un caracter interactiv, elevii adresându-le invitatelor întrebări referitoare la consumul de alimente de tip fast-food. Rezultatul activității a fost apreciat atât de elevi, cât și de părinți.

Elevii de liceu au participat la masa rotundă „Punte între ieri și azi” în cadrul căreia s-au întâlnit cu adulți cu deficiență de auz, unii dintre ei foști elevi ai școlii. Au avut loc schimburi de păreri, tinerii au aflat cum era învățământul altă dată, ce pot învăța din experiența adulților. Activitatea a reușit să întărească motivația pentru învățătură, pentru muncă și seriozitate. „Mă bucur mult că am fost invitată la această întâlnire cu tinerii liceeni, la care am avut posibilitatea să le prezint din experiența mea de viață. Când am fost elevă, învățământul era mai sever ca acum, dar cred că acest lucru m-a făcut să fiu serioasă, harnică, devotată”, a mărturisit Maria Curcă, tehnician dentar, acum pensionară.

Activitățile au continuat cu dezbaterea ,,Diploma de absolvire – loc de muncă sigur”, elevii de la profesională și postliceală aflând lucruri interesante despre piața muncii. Siguranța pe internet a fost un prilej de a viziona filme și prezentări pe această temă. Elevii claselor a VII-a au povestit modul în care își aleg prietenii pe internet și cum pot evita prieteniile false. Personalitatea adolescentului a fost un subiect care i-a preocupat pe elevii claselor de liceu și profesională, urmărind cu atenție filmul psihologic „Table 21”. Au urmat discuții pe baza temei și a filmului, chestionare de personalitate, jocuri de rol.
Sala de sport a fost gazda unor competiții sportive, elevii de liceu demonstrând că pot fi adevărate vedete fotbalistice. Activitatea s-a finalizat cu expoziții de desene, intitulate „Educația prin ochi de copil”, „Profesorul meu” și „Culorile toamnei”. „Atât eu cât și fiica mea suntem absolvente ale acestei școli. Am vizitat complexul școlar și am rămas impresionată de condițiile deosebite de care se bucură copiii acum. Școala are o dotare la care nici nu puteam visa cu ani în urmă”, a spus o altă invitată la această manifestare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?