Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: Părculeţ în satul Găloieşti, pe locul unde se aruncau înainte gunoaie


Un părculeț a fost amenajat de curând în satul Găloiești din comuna Dumitrești la inițiativa și cu sprijinul unui grup de localnici. Inițiatorul acestui demers este profesorul Marian Găloiu, care spune că i-a venit ideea să facă ceva frumos în satul său natal. Așa a reușit să adune în jurul său mai mulți tineri din localitate și s-au pus pe treabă. Profesorul spune că a încercat să facă acest lucru în mandatul fostului primar, însă s-a lovit de un refuz categoric. „Am încercat și pe vremea fostului primar (Sandu Crintea – n.r.) să fac părculețul dar n-am primit sprijin. Vreau să le mulțumesc celor care mi s-au alăturat în realizarea proiectului, celor care au cotizat cu câte 5-10 lei pentru ciment, vopsea și muncă. Nu toți oamenii din sat conștientizează faptul că există obligația morală a fiecăruia să facă ceva pentru locul în care trăiește și să nu aștepte să-i pice din cer. Asta înseamnă participare civică la viața comunității”, a spus profesorul Marian Găloiu.
    Chiar dacă la început pe acest loc se aruncau gunoaie de către localnici, dar și de cei care treceau cu mașinile prin localitate, acum peticul de pământ a prins viață și este frecventat atât de copiii din sat, dar și de îndrăgostiții care vor un loc de liniște. „Persoanele care au realizat acest părculeț sunt: Iulian Cazan, Marian Găloiu, Lili Găloiu, Găloiu Ion, Găloiu Sterea, Mitan Laurențiu. Mulțumim directorului Liceului Grigore Gheba, Găloiu Durel pentru băncuțele pe care le-am adaptat pentru parc și nu în ultimul rând viceprimarului Marius Bodoc. Sperăm că vor sări și alți oameni în ajutor și vom face din acest colț de sat ceva frumos”, a spus profesorul.
    Acesta a mai spus că părculețul lor mai are nevoie de ceva mobilier și face un apel la cei care pot ajuta. „Încet, încet, ceea ce părea ceva de neatins începe să prindă contur. În doar două după – amiezi, împreună cu câțiva prieteni, am reușit să facem din locul La Brazi un punct atrăgător. Părculețul prinde contur, dar mai sunt multe de făcut. Am avea nevoie și de sprijinul altor persoane în realizarea acestui proiect. Mai avem nevoie de un gărduț, ciment pentru o alee, câteva profile de fier și o soluție ieftină pentru gard. Mai avem nevoie și de idei, dacă sunt mai bune ca ale noastre. În viitor poate și un mic monument în cinstea înaintașilor care au pus bazele satului în timpul reformei agrare a lui Cuza”, a mai spus profesorul.
    Demersul profesorului este apreciat de primarul din localitate care a spus că de multe ori cu bani puțini, dar cu idei bune se fac lucruri importante pentru comunitatea locală. „La sugestia și inițiativa domnului profesor Marian Găloiu a fost amenajat un mic parc în satul Găloiești, unde după amiază își dau întâlnire copiii din sat să se joace și să-și petreacă timpul liber. Merg pe faptul că dacă ai o idee bună, ea se poate materializa fără eforturi financiare mari. Pentru asta Marian Găloiu merită felicitările mele, dar și ale cetățenilor din satul său”, a spus Petrică Dogaru, primarul din Dumitrești.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?