Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Cadrele didactice își completează dosarele pentru Definitivat


Cadrele didactice care vor să obțină primul grad în învățămant, cel definitiv, au finalizat inspecțiile la clase. Începând de ieri, 8 iunie, și până pe 30 iunie, cei 173 de candidați admiși la examenul de Definitivat din acest an își pot completa dosarele și își vor valida datele de înscriere existente în aplicația electronică a Ministerului Educației și Cercetării Științifice. La fel ca și în anii precedenți, examenul de definitivat constă în susținerea a cel puțin două inspecții speciale la clasă și o probă scrisă. Proba scrisă se va desfășura pe 9 iulie, de la ora 10.00, și va dura patru ore. Candidații vor trebui să aibă la ei un act de identitate valabil.
Afișarea rezultatelor se va face pe 14 iulie și tot în aceeași zi, dar și pe 15 iulie, vor putea fi depuse contestații. Soluționarea contestațiilor se va face în perioada 16-17 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 18 iulie. În perioada 20 – 31 iulie se va face transmiterea la Ministerul Educației a tabelelor nominale cu candidații admiși și validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației, iar până la 1 septembrie, ISJ va elibera certificatele de acordare a definitivării în învățământ.
Pentru a se putea prezenta la proba scrisă din cadrul examenului, candidații trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: să aibă calificativul parțial pentru anul școlar în curs: „Bine” sau „Foarte bine”; să aibă media notelor finale la inspecțiile speciale: cel puțin 8 și să aibă stagiu efectiv de predare la catedră, în sistemul național de învățământ preuniversitar, de cel puțin un an (sau ore de predare echivalente normei de un an) ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?