Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Auto Mond SRL, unica firmă din România care depoluează ecologic autovehicule


Societatea Auto Mond SRL Focșani primește autovehicule în cadrul Programului de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național 2015, cunoscut și sub numele Programul Rabla. Persoanele fizice cât și persoanele juridice care dețin un vehicul mai vechi de opt ani se pot adresa acestei societăți pentru a obține certificatul de distrugere în vederea radierii din circulație cât și radierii fiscale. „Sperăm ca anul acesta oamenii să înțeleagă că Programul Rabla nu va funcționa la nesfârșit și că acum au posibilitatea să predea mașina fără nici o cheltuială din partea lor și să nu fim surprinși dacă pe viitor va apărea încă o taxă, taxă de depoluare”, a declarat Zinel Săcăluș, administratorul societății Auto Mond SRL Focșani.
    Cei interesați să își caseze mașina, pot merge la sediul societății din str. Calea Munteniei, km 180 +500,Tel.  0237. 224 .221. Cei care apelează la serviciile Auto Mond vor beneficia de transport gratis și consultanță de specialitate. Programul Rabla pentru achiziționarea de mașini noi de către persoane juridice a început pe 4 mai, în cadrul acestuia fiind alocate 5.000 de vouchere, potrivit datelor furnizate de Administrația Fondului pentru Mediu. În cadrul Programului Rabla, cu o valoare totală de 200 milioane lei, au fost alocate 20.000 de tichete pentru persoane fizice și 5.000 de tichete pentru persoane juridice și instituții publice.
    Persoanele fizice care vor să achiziționeze o mașină nouă pot aplica deja, începând de luni, 27 aprilie 2015, în cadrul aceluiași Program Rabla. Din totalul bugetului alocat, 162,5 milioane lei sunt destinate pentru persoanele fizice, iar 37,5 milioane lei pentru persoanele juridice, inclusiv instituții publice, operatori economici fără personalitate juridică, organizații profesionale care sunt organizate și își desfășoară activitatea în una dintre formele de exercitare a profesiei liberale.
    La achiziționarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenționale) se va acorda un ecobonus în valoare de 1.500 lei. Pentru cumpărarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in) se va acorda un eco-bonus în valoare de 2.500 lei. În continuare, se menține posibilitatea cumulării a maxim două eco-bonusuri. Valoarea primei de casare a fost menținută la 6.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?