Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Adunare Generală cu scandal în box


Adunarea Generală Ordinară a Federației Române de Box s-a transformat într-una „Extraordinară”. La presiunea oamenilor din sală, Biroul Federal a fost dizolvat și s-au propus alegeri generală în maximum 45 de zile. O Adunare Generală care a început „roz” s-a terminat cu un mare scandal. Totul a pornit de la prezentarea bilanțului, prin care s-a încercat să se creeze o imagine falsă, că toate lucrurile sunt în regulă.
Discursul nu a făcut însă decât să ridice o nouă minge la fileu oamenilor din box și așa nemulțumiți, mai ales după ce Federația Română de specialitate a rămas și fără finanțare de la Ministerul Tineretului și Sportului. Adrian Lăcătuș, antrenorul lotului feminin de box și membru în Biroul Federal, a fost primul care s-a „răsculat”. Acesta s-a ridicat în picioare și a pus sala în „mișcare”: „Avem atâtea probleme, iar voi vă ascundeți în spatele cifrelor. Nu vedeți că nu putem gestiona situația? Mai bine ne prezentăm toți demisia!”. Atmosfera s-a inflamat, iar acuzele au început să „curgă” în toate direcțiile. Spre exemplu, Titi Tudor a fost acuzat de Octavian Stoica „Geolgău” că a distrus viitorul boxului românesc, la nivel de cadeți și juniori.
La presiunea sălii, Biroul Federal a fost dizolvat. Vicepreședintele Vasile Câtea și-a prezentat, de asemenea, demisia. Au rămas deocamdată în funcții Francisc Vaștag, al doilea vicepreședinte al FR de Box, și președintele Leonard Doroftei. De fapt, prin dizolvarea Biroului Federal s-a încercat și o schimbare la vârf, o Adunare Generală pentru toate pozițiile. Doroftei a rămas deocamdată pe poziții, în timp ce Vaștag, în dubii, dacă va demisiona sau nu. În Adunarea Generală s-a propus ca în maximum 45 de zile să aibă loc și alegerile pentru funcțiile rămase vacante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?