Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Primăria Focșani caută constructor pentru reabilitarea Şcolii 3


Primăria Focșani a scos la licitație contractul pentru lucrările prevăzute în proiectul „Reabilitare, modernizare și dotări Åžcoala 3”. Este un proiect finanțat din fonduri europene, cu o valoare estimată de 3,4 milioane lei.
Anunțul licitației arată că la Åžcoala 3 din Focșani vor fi efectuate lucrări la arhitectură, șarpantă, instalații sanitare, instalații termice interioare, instalații electrice inclusiv interioare, rețele exterioare apă rece, instalații supraveghere video. Proiectul prevede lucrări și la sala de sport a unității de învățământ. Vor fi efectuate investiții la șarpantă, finisaje interioare și exterioare, reparații la tâmplărie, instalații sanitare, instalații termice interioare.
Tot cu fonduri europene va fi reabilitată și Școala 8 din Focșani, lucrările urmând să fie scoase la licitație publică. Prezentarea proiectelor va fi realizată astăzi de primarul Decebal Bacinschi, în cadrul unei conferințe de presă, ocazie cu care se va discuta și de celelalte investiții ale municipalității focșănene. Edilul Focșaniului le-a spus consilierilor locali, la ultima ședință a forului legislativ focșănean, că, inițial, s-a propus reabilitarea doar a Åžcolilor 1, 9 și a Colegiului Național Unirea. Însă, ulterior, în baza licitațiilor pentru lucrările de investiții, au fost realizate economii, care au permis implementarea a încă două proiecte, pentru școlile generale 3 și 8 din Focșani. Sumele primite de municipalitate pentru reabilitarea celor două unități de învățământ sunt foarte mari. Sunt investiții care nu ar fi putut fi realizate de la bugetul local, pentru care singura salvare o reprezintă proiectele finanțate din fonduri europene. 

Articolul precedent
Articolul următor

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?