Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Reţete delicioase pentru pofticioşi Mazăre cu ciuperci și orez


http://www.crestinortodox.ro

Ingrediente:
450 g mazăre congelată
o ceașcă orez
200 g ciuperci
2 cepe
1 căpățână usturoi
4 linguri ulei
1 foaie dafin
mărar, sare, piper
 
Mod de preparare:
Se călește ceapa în ulei încins, se toarnă 0,5 l apă și se adaugă mazărea, orezul, ciupercile tăiate, sarea, piperul. Se lasă la fiert la foc potrivit 15 minute. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt și foaia de dafin și se lasă la foc mic încă 10 minute. Se mai adaugă apă fierbinte dacă este nevoie, ca orezul să fie bine fiert. La sfârșit se presară mărarul tocat. Este indicat, ca atunci când se ia de pe foc mâncarea, să nu fie foarte scăzută, deoarece orezul mai trage din sos în timp ce se răcește. Astfel, se evită riscul ca mâncarea să devină prea groasă. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?