Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Mare atenție, șoferi! Radare în cascadă pe drumurile județului


Șoferi, mate atenție în trafic! Până pe 23 august, polițiștii de la Rutier sunt prezenți în număr mare pe drumuri, în contextul unei acțiuni ce are drept scop prevenirea accidentelor care se produc pe fondul vitezei excesive. Dovadă a faptului că se circulă haotic și că regulile de circulație nu sunt respectate de toți este numărul mare de amenzi aplicate și de permise ridicate în perioada 10-12 august. S-au aplicat sute de amenzi pentru viteză și s-au ridicat peste 30 de permise, cele mai multe dintre ele pentru depășiri neregulamentare.

    Traficul rutier este mult mai aglomerat în această perioadă, motiv pentru care polițiștii de la Serviciul Rutier desfășoară o serie de acțiuni menite să prevină producerea unor accidente rutiere. Astfel, în perioada 10 – 23 august, oamenii legii vor acționa, cu precădere, pe linie de viteză, întrucât aceasta este cea de-a doua cauză generatoare de accidente rutiere la nivelul județului. Astfel, în această perioadă, radarele sunt amplasate în cascadă, ceea ce înseamnă că cei care au trecut de un echipaj al poliției rutiere nu pot călca pedala de accelerație cât vor, deoarece vor avea surpriza ca în altă localitate să întâlnească un alt echipaj.
    Potrivit informațiilor primite de la șeful Poliției Rutiere Vrancea, comisarul șef Viorel Gheorghe, din data de 10 august, când s-a dat startul acțiunii, și până pe 12 s-au aplicat 307 sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitei legale de viteză și s-au reținut 35 de permise de conducere. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 20, au fost reținute miercuri, în cadrul unei acțiuni care s-a desfășurat pe DN 24, la limita cu județul Galați, acțiune la care au participat polițiștii vrânceni și colegii lor din județul vecin.
Potrivit comisarului șef Gheorghe, 20 de permise au fost reținute pentru depășiri neregulamentare. Alte patru le-au fost reținute șoferilor care au depășit limita legală de viteză cu peste 50 kilometri la oră, iar unul pentru o altă abatere. „Valorile de trafic au crescut în această perioadă cu 20-30%, motiv pentru care se impune organizarea unor acțiuni ce au drept scop prevenirea unor evenimente nedorite. În principal se va acționa pentru combaterea vitezei excesive, acțiune ce se va desfășura până pe data de 23 august a.c. Până în prezent, acțiunea s-a dovedit a fi eficientă, întrucât nu s-au înregistrat evenimente deosebite în trafic”, a transmis comisarul șef Viorel Gheorghe.

   Poliția „s-a umplut” de permise obținute în alte state

    Cum au început vrâncenii plecați peste hotare să vină acasă, cum sertarele poliției s-au umplut de permise de conducere obținute în alte state. Șoferii nu au fost lăsați fără permise degeaba, ci ca urmare a abaterilor pe care le-au comis în trafic. Printre cei lăsați pietoni se numără și doi șoferi care au condus băuți, neștiind, probabil, că în România, consumul de alcool la volan atrage după sine ori amendă și suspendarea permisului, ori dosar penal, în funcție de cantitatea de alcool consumată.
    Potrivit informațiilor primite de la polițiști, de la începutul lunii iulie și până în prezent au fost reținute 52 de permise de conducere, eliberate de alte state.

   Atenție la drum și respectați regulile de circulație!

    Poliția rutieră recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulație. Astfel, oamenii legii spun că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum reprezintă unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave produse pe drumurile publice și recomandă tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație, indicațiile polițiștilor rutieri și să dea dovadă de politețe în trafic! De asemenea, depășirile se efectuează doar atunci când șoferii au vizibilitate și după ce s-au asigurat temeinic că nu există niciun pericol.    
    În ceea ce-i privește pe pietoni, acestora li se recomandă să își ia toate măsurile de precauție pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de șoferi. Totodată, ei trebuie  să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de șoferi!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?