Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Cercetătorii nord-irlandezi au creat un parfum al cărui miros se intensifică în contact cu transpirația


Cercetători de la Queen’s University din Belfast (Irlanda de Nord) au anunțat joi crearea unui parfum al cărui miros, în loc să fie deteriorat de transpirație, se intensifică cu cât sudoarea este mai abundentă, relatează EFE. Responsabilii acestui proiect realizat de Queen’s Ionic Liquid Laboratories (QUILL) au explicat că au reușit să dezvolte un lichid parfumat al cărui miros se intensifică când intră în contact cu umiditatea.
Parfumul, au explicat ei, are multe elemente și o aromă de bază, la care se adaugă „un lichid ionic inodor” (săruri în formă lichidă). Produsul care rezultă este un „lichid ionic parfumat” care emană un miros plăcut când intră în contact cu apa sau cu transpirația, fapt ce permite să se extindă pe suprafața pielii unei persoane. Cercetătorii ai asigurat că acest parfum are capacitatea de a elimina mirosurile neplăcute provocate de transpirația umană, deoarece compușii chimici asociați mirosului urât al sudorii sunt absorbiți de lichidul ionic.
Responsabilii QUILL sunt de părere că această descoperire poate avea un potențial enorm în sectorul produselor de cosmetică și în produsele de îngrijire personală, deoarece oferă noi căi de dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?