Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

COD GALBEN DE INUNDAŢII până luni după-amiază



    Hidrologii au emis o avertizare cod galben pentru râuri din județele Vrancea, Vâlcea, Gorj, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Brașov, Sibiu,  Covasna și Buzău, unde până luni după-amiază se pot produce inundații locale. Conform unei avertizări emise vineri de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, până luni, la ora 14.00, sunt sub avertizare cod galben râurile din bazinele hidrografice Lotru (județul Vâlcea), Olteț superior și mijlociu și alți afluenți ai Oltului (județele Gorj, Vâlcea și Argeș), Argeș superior și mijlociu și afluenții săi (județele Argeș și Dâmbovița), Ialomița superioară și mijlocie și afluenții săi (județele Dâmbovița, Prahova și Ialomița), Buzău superior și mijlociu și afluenții săi (județele Brașov, Covasna și Buzău), Râmnicu Sărat și Putna (județele Vrancea și Buzău).
       Åži afluenții Oltului din județele Covasna, Brașov și Sibiu sunt sub avertizare cod galben de inundații, de sâmbătă, ora 06.00 până luni, la ora 14.00. Fenomene hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenți de grad inferior ai râurilor avertizate și pe râurile mici din zona de munte, a precizat INHGA.
    Potrivit AGERPRES, Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineață, o informare meteo de vreme rea valabilă în întreaga țară până duminică la ora 14,00. Potrivit meteorologilor, se vor semnala ploi importante cantitativ și o răcire accentuată a vremii. Aria ploilor va cuprinde toate regiunile. Sâmbătă, 28 martie, vor fi averse mai ales în estul, sudul și centrul țării. Cantitățile de apă vor depăși local 15..20 l/mp și izolat 30…40 l/mp în 24 de ore. La munte, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploaie, favorizând topirea stratului de zăpadă. Temperatura aerului va marca o scădere accentuată, mai ales la valorile maxime diurne, iar vremea va deveni rece pentru această dată.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?