Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Reţete delicioase pentru pofticioşi Prăjitura Sfântului Fanurie


http://www.crestinortodox.ro

Ingrediente:
375 ml. ulei de măsline extra virgin
500 g. zahăr
1 kg. faină
375 ml. apă călduță
125 ml. coniac
250 ml. suc proaspăt stors de portocale
300 g. stafide
1/2 linguriță nucșoară pudră
1 vărf de cuțit cuișoare pudră
1 linguriță scorțișoară pisată
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 plic praf de copt (10 g.)
miere
nucă (o jumătate de cană) tocată sau susan

Mod de preparare:
Amestecăm zahărul cu uleiul de măsline până când acesta se dizolvă. Se adaugă apa călduță, coniacul, condimentele și bicarbonatul dizolvat în sucul de portocale. Într-un bol separat, amestecăm făina, praful de copt și stafidele. Adăugăm această compoziție peste cea inițială (compusă din ulei și zahăr etc). Apoi, se mixează ingredientele. Compoziția rezultată se toarnă în tavă, se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit. Se coace la foc potrivit (175-180 grade C) timp de 45-50 de minute. După ce prăjitura este scoasă din cuptor se unge cu miere și se ornează cu nucă tocată sau semințe de susan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?