Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Compartimentul de Oftalmologie de la Spitalul Județean a fost REDESCHIS


Veste bună pentru persoanele cu afecțiuni oftalmologice. Luni, Compartimentul de Oftalmologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani a fost redeschis. Pentru că în unitate a început deja să lucreze un tânăr medic oftalmolog, iar de la 1 martie va mai veni încă unul, conducerea Spitalului Județean a decis reluarea activității compartimentului de specialitate.
Activitatea Compartimentului de Oftalmologie a fost suspendată în luna mai a anului trecut, după ce medicii care asigurau gărzile, doi la număr, au refuzat să mai facă acest lucru, invocând probleme de sănătate, susținea la vremea respectivă managerul unității, Constantin Mîndrilă. Prin urmare, cele opt asistente medicale și infirmiere din cadrul compartimentului au fost redistribuite în celelalte secții din spital. „Cu data de 1 februarie, au venit doi medici care au terminat Rezidențiatul. Astfel, s-a redeschis Compartimentul de Oftalmologie, care fusese închis în luna mai a anului trecut, din lipsă de medici. Dat fiind faptul că Spitalul Județean nu a mai fost dotat cu aparatură medicală de 20 de ani și bugetul este limitat, pentru o bună funcționare a compartimentului s-au făcut demersuri către Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice pentru a ne ajuta cu aparatură medicală, de care nu mai au nevoie, aceasta fiind transferată cu titlu gratuit”, ne-a declarat Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.
Cei doi medici care vor acorda asistență medicală în cadrul Compartimentului de Oftalmologie sunt Liora Radu și Cătălin Cornăcel, ajutați de cinci asistente medicale.

Spitalul Militar are Compartiment de Oftalmologie

Vrâncenii cu probleme oftalmologice mai au la dispoziție o variantă. La Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” există compartiment de Oftalmologie, unde acordă asistență medicală doi medici.
Sunt realizate inclusiv intervenții chirurgicale, iar compartimentul dispune de două saloane, unul pentru femei, iar celălalt pentru bărbați.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?