Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Scriitorul Ioan Slavici, comemorat la Panciu


Scriitorul Ioan Slavici a fost comemorat, ieri, la Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Panciu, cu ocazia împlinirii a 167 de ani de la naștere. Evenimentul a făcut parte din programul manifestărilor derulate sub genericul „Zilele Liceului Ioan Slavici”, în perioada 15-19 ianuarie. La slujba de pomenire, oficiată de preotul Åžtefan Aga, a fost prezent, alături de elevi și profesori, și primarul Iulian Nica. Acesta a depus o coroană de flori, a aprins o lumânare și s-a rugat pentru odihna veșnică a scriitorului Ioan Slavici, care și-a trăit ultimii ani la Panciu, în casa fiicei sale, Lavinia. „Pentru comunitatea locală pănceană, Ioan Slavici reprezintă nu numai un mare scriitor, ci și un adevărat simbol, de care suntem mândri. Ioan Slavici a iubit orașul Panciu și tot aici a ales să-și doarmă somnul de veci. Tocmai de aceea, slujba de pomenire oficiată în memoria sa reprezintă un omagiu pentru Ioan Slavici – omul și pentru contribuția pe care a adus-o acesta la dezvoltarea literaturii și culturii române”, a declarat primarul Iulian Nica.
Reamintim că autoritățile locale din Panciu intenționează să înființeze Muzeul „Ion Slavici”, pentru cinstirea memoriei scriitorului. Primarul Iulian Nica a declarat că acest muzeu va fi amenajat în cadrul Liceului ce poartă numele marelui scriitor și va fi inaugurat anul viitor. „În viitorul apropiat, avem în vedere înființarea unui Muzeu «Ioan Slavici», în cadrul proiectului cu finanțare europeană intitulat «EDU PANCIU – Educație și cunoaștere». Acest muzeu va fi amenajat în cadrul Liceului Teoretic «Ioan Slavici» și va fi inaugurat în prima jumătate a anului 2015”, a precizat Iulian Nica.
Edilul șef din Panciu a precizat că la eveniment va fi invitată și o delegație din Åžiria, localitatea natală a scriitorului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?