Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Alimentarea cu apă a satului Ciolăneşti va fi inaugurată săptămâna aceasta


Lucrările la sistemul de alimentare cu apă a satului Ciolănești, din comuna Fitionești, au fost finalizate, iar investiția va fi inaugurată săptămâna aceasta. Guvernul Ponta a alocat în 2013 și în 2014 banii necesari pentru continuarea lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă a satului Ciolănești. Investiția este finanțată prin  HG 577/2007, pentru aprobarea Programului privind pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apă a satelor, conectarea satelor la rețeaua de electrificare și la rețelele telefonice. Banii au fost alocați ca urmare a demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „Sistemul de alimentare cu apă este o investiție sprijinită în permanență de președintele Marian Oprișan. Domnia sa ne-a sprijinit în 2009 să demarăm această investiție și tot domnia sa ne-a sprijinit după 2012 în ceea ce privește alocarea de fonduri. Trebuie știut faptul că guvernele Boc și Ungureanu au sabotat în permanență acest proiect și nu au alocat nici un leu pentru investiție. Singurul politician care a susținut acest proiect este șeful administrației județene, Marian Oprișan, care a făcut demersurile necesare pe lângă guvernul condus de Victor Ponta care a alocat bani pentru finalizarea lucrărilor”, a afirmat primarul Iordache Cazacu.
    Acesta a precizat că sistemul de alimentare cu apă este vital pentru întreaga comună. „Este o investiție vitală pentru aproape toată comuna, deoarece a fost unită rețeaua veche cu cea nouă, situație în care nu se rezolvă doar problema alimentării cu apă a satului Ciolănești, ci rezolvă problema alimentării cu apă la peste 70 la sută din populația comunei. Este o investiție model care dispune de două bazine de inox cu o capacitate totală de 400 mii litri, pompe cu convertizor care va regla automat presiunea și debitul la apă în funcție de consum”, a susținut primarul Iordache Cazacu.
    Practic, locuitorii satului Ciolănești din comuna Fitionești vor beneficia de un sistem modern de alimentare cu apă. În acest sat locuiesc 137 de familii care au ca sursă de apă doar o fântână, plină de nămol după inundații. Odată cu realizarea acestui sistem de alimentare cu apă, toate satele comunei vor beneficia de alimentare cu apă la standarde europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?