Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Medicii de familie ar putea distribui cardurile de sănătate returnate la CAS


Vrâncenii asigurați care nu au primit cardul de asigurări de sănătate l-ar putea ridica de la medicii de familie. Mihai Copaci, președintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, ne-a precizat că există discuții ca în cazul cardurilor care nu au putut fi oferite de factorii poștali, acestea să fie distribuite de medicii de familie. „Există discuții ca în cazul cardurilor care au fost returnate din diferite motive la sediile CAS, să fie predate medicilor de familie, pentru ca ei să le dea pacienților. Și asta pentru că medicul de familie este primul care intră în contact cu pacientul. Încă nu e nimic sigur, iar noi nu am primit nimic oficial în acest sens. Așa că până se va lua o hotărâre, asigurații care nu au primit cardul sunt așteptați la sediul CAS Vrancea”, ne-a spus Copaci.
În Vrancea din cele peste 192 de mii de carduri care au fost date spre distribuire, 11.490 au fost returnate la CAS Vrancea, deoarece asigurații fie nu au fost găsiți acasă, fie erau decedați, fie l-au refuzat. Utilizarea efectivă a cardului național de asigurări sociale de sănătate de către asigurați și furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale s-ar putea face începând cu 1 februarie 2015, după cum prevede un proiect de Hotărâre de Guvern, pus în dezbatere publică.
Potrivit altor prevederi ale proiectului, asiguratul va suporta contravaloarea cardului național, precum și cheltuielile aferente distribuției acestuia în situația solicitării eliberării unui duplicat ca urmare a pierderii, furtului sau deteriorării, precum și în situația modificării datelor personale de identificare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?