Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

ULTIMA ORĂ! Un nou CUTREMUR de 3,9 grade în Vrancea


Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 08.18, în Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).
Seismul s-a produs la adâncimea de 131 de kilometri și a avut intensitatea II pe scara Mercalli, în zona epicentrală. Orașele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focșani (40 de kilometri), Covasna (42 de kilometri), Râmnicu Sărat (47 de kilometri), Mărășești (48 de kilometri) și Târgu Secuiesc (53 de kilometri).
Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter, s-a produs marți, în Banat.
Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs și luni, la ora 18.27, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 139 de kilometri, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).
În zona seismică Vrancea s-au produs, în decembrie, alte nouă cutremure cu magnitudini între 3 și 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind înregistrat în 7 decembrie.
În 22 noiembrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simțit și în București și a fost urmat de mai multe replici, care nu au depășit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localități din județul Galați. Serviciile de ambulanță din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcționarea unor rețele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.
Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?