Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

INFORMAREA CJSU privind circulaţia pe drumurile din Vrancea


INFORMARE DE PRESÄ‚

Începând cu luni, 29 decembrie a.c., ora 18.00, avertizarea de COD PORTOCALIU de vreme severă a fost actualizată, astfel că, pentru județul Vrancea s-a emis o atenționare meteo COD GALBEN, fenomenele vizate fiind, în principal, ninsori locale și intensificări ale vântului, valabilă până marți, 30 decembrie a.c., ora 06.00.
La ora 18.00 DN 2 N Dumbrăveni-Dumitrești-Jitia și DN 2 R Jitia-Vintileasca au fost redate circulației. (n.r. – porțiunea Dumbrăveni Bogza este în continuare închisă) De asemenea, a fost deschis DN 23 A Focșani-Milcovul-Gologanu, urmând ca după ora 19.00 să fie deschis (n.r. – închis pe porțiunea Gologanu- Tătăranu-Ciorăști) și DN 23 Focșani-Măicănești-limită județ.
Ca urmare a deciziei autorităților din județul Galați de a ține închis DN 24 limită județ Vrancea-până la Tecuci, mai multe autoturisme staționând în zona Tișița. În acest caz autoritățile din Vrancea sunt în legătură directă cu factorii responsabili din județul Galați și se încearcă deblocarea în regim de urgență a acestui tronson de drum, mai ales că de la ora 18.00 DN 24 Tișița-limită județ Galați este deschis circulației.
În prezent utilajele de deszăpezire se află pe teren și acționează pentru îndepărtarea stratului gros de zăpadă depus pe carosabil în vederea reluării circulației rutiere atât pe drumurile naționale, cât și pe cele județene și comunale. La ora 18.00 erau încă închise 5 drumuri naționale ( n.r. – pe lângă cele două porțiuni menționate mai sus, mai sunt închise DN 23 Focșani- Măicănești, DN 23 B – Măicănești – Ciorăști și DN 11 A Adjud – Podu Turcului) și 10 drumuri județene, însă și aici se intervine.

Printre situațiile semnalate la dispeceratul integrat ISU – Ambulanță se regăsesc următoarele cazuri:
–    În cursul acestei după-amiezi, prin intermediul numărului de apel unic 112, s-a solicitat intervenția unui echipaj medical în localitatea Suraia, unde o femeie în vârstă de 58 ani necesita asistență medicală, cel mai probabil ca urmare a unor afecțiuni cardiace. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, ambulanța SAJ care plecase către Suraia, nu și-a putut continua deplasarea, fiind solicitată intervenția unei  autospeciale pe șenile din cadrul ISU Vrancea. Cadrele medicale ale SAJ Vrancea au menținut în permanență legătura cu medicul de familie din localitate, care i-a administrat tratamentul specific și a monitorizat permanent evoluția stării de sănătate. La ora 18.05 aceasta a fost preluată de echipajul de pe vehiculul șenilat pentru a fi transportată la spital.
–    De asemenea, pe parcursul zilei, au fost mai multe situații când ambulanțele SAJ au ajuns la solicitările primite prin intermediul numărului unic 112 doar cu ajutorul utilajelor de deszăpezire puse la dispoziție de autoritățile publice locale și de societățile care asigură deszăpezirea pe drumurile publice. Astfel, pana la ora 17.00, s-au înregistrat 8 astfel de situații în localitățile Chiojdeni, Măicănești, Cotești, Slobozia Ciorăști, Vânători, Poiana Cristei, Biliești si Panciu.
Conform situației hidrometeorologice transmise de Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea, stratul maxim de zăpadă s-a înregistrat la Colacu – 46 cm, iar vântul a suflat din sectorul NNV cu o viteză medie de 29 km/h și la rafală 58 km/h.
Deoarece în perioadele geroase crește riscul producerii unor incendii prin suprasolicitarea instalațiilor de încălzire, reamintim cetățenilor să acorde in aceste zile o atenție sporită modului în care exploatează sistemele de încălzire, fie că sunt utilizate sobe cu sau fără acumulare de căldură ori centrale electrice sau pe gaz.

Biroul de comunicare al C.J.S.U. Vrancea
                                                                                                

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?