Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

VIDEO şi GALERIE FOTO: Elevii de la Slobozia Ciorăști au câștigat laboratorul de la Premium Porc


Elevii Școlii „Ioan Vodă cel Viteaz” de la Slobozia Ciorăști au câștigat concursul de proiecte educative „Generația viitorului”, organizat de Premium Porc Group. Copiii au reușit să obțină pentru școala din această comună premiul cel mare care constă într-un laborator de informatică compus din 14 calculatoare noi, complet echipate și cu licențele aferente. Concursul de proiecte educative este singura inițiativă educațională derulată de o companie la nivelul județului Vrancea prin care copiii nu doar că primesc un sprijin financiar substanțial dar sunt și implicați în obținerea acestuia. Concursul a fost un prilej pentru ca elevii să își pună în practică ideile inovative, să dezvolte imaginația, curajul de a visa, de a urca pe o scenă, iar, la final, de a-i respecta pe câștigătorii competiției.

    Membrii juriului au explicat că în alegerea câștigătorului a contat foarte mult prestația de pe scenă, acolo unde elevii de la Slobozia Ciorăști nu au fost ajutați de vreun profesor, iar mica scenetă a captivat audiența de la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia”. „Astăzi se încheie cea de a doua ediție a bursei școlare Premium Porc Group. Așa cum ne dorim, aceasta se pare că începe să devină o tradiție. Generația Viitorului trăiește într-o lume high tech, aici aș dori să amintesc proiectul echipei de la Școala Alexandru Vlahuță, aplicația echipei de la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza precum și blogul pe care l-au realizat cei de la Școala Slobozia Ciorăști. În același timp, am observat că vorbim de o generație a viitorului care în continuare este puternic ancorată în tradițiile românești și în tradițiile vrâncene. Aș dori să mulțumesc echipei de la Nicolae Iorga care a pus în scenă, cu succes, un plugușor reloaded și aș dori să mulțumesc echipei de la Gologanu care a a prezentat și a purtat cu mândrie costumele naționale. Pe de altă parte, îmi doresc foarte mult ca premiul pe care Premium Porc îl oferă, un laborator de informatică, cu 14 calculatoare și licențele aferente, să fie un instrument de lucru atât pentru echipe dar și pentru ceilalți elevi din instituțiile de învățământ pe care le reprezentați”, a spus Rareș Popelca, reprezentantul Premium Porc.
    La eveniment a fost prezentă și inspectorul general al Inspectoratului Școlare Județean, Vasilica Zaharia, care a felicitat compania organizatoare pentru implicarea în activitatea educativă și a precizat că așteaptă și alte inițiative din partea mediului de afaceri din județ. „Orice societate comercială care vine în sprijinul sistemul de educație prin orice activitate care contribuie la formarea voastră teoretică și practică este binevenită și vom răspunde cu amabilitate oricărei solicitări”, a spus inspectorul general Vasilica Zaharia.
 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?