Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Năstase Chivu și finul său petrec sărbătorile în arest


Năstase Chivu, fostul consilier PP-DD de la Urechești, și finul său, Bogdan Alin Tache, acuzați că l-au omorât în bătaie pe ofițerul de armată în rezervă Costel Cucută, petrec sărbătorile în arest. Ieri, magistrații Tribunalului Vrancea au admis propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea de a le prelungi măsura arestului preventiv.
    „Admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…) dispune prelungirea arestării preventive a inculpaților Chivu Năstase și Tache Bogdan Alin, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte (…) pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 03.12.2014 până la 01.01.2015. Respinge ca neîntemeiate cererile privind înlocuirea sau revocarea măsurilor de arestare preventivă. Instanța ia act de faptul că inculpații au beneficiat de asistența juridică a apărătorilor aleși. În baza dispozițiilor art. 275 al.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestație”, se arată în soluția instanței.
      Tache și cel care trebuia să-i fie naș, Năstase Chivu, au fost arestați preventiv pe 5 august de magistrații Tribunalului Vrancea. În timp ce Năstase Chivu a negat încă de la început comiterea faptei, anchetatorii au susținut că victima a fost lovită cu pumnii și picioarele atât de acesta cât și de Bogdan Alin Tache. Acesta din urmă a recunoscut la un moment dat că victima a fost bătută, dar nu de el, ci de Chivu.
    Victima, Costel Cucută, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Focșani în seara zilei de 22 iulie. La câteva zile după ce a fost operat, a intrat în comă, iar în dimineața zilei de 31 iulie a decedat în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?