Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Lewis Hamilton este noul campion mondial de Formula 1


Pilotul britanic Lewis Hamilton de la Mercedes a câștigat, duminică, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, ultima etapă a sezonului, și a devenit pentru a doua oară în carieră campion mondial de Formula 1, după ce a mai reușit această peformanță în 2008, când era la McLaren. Piloții echipei Williams, brazilianul Felipe Massa și finlandezul Valtteri Bottas, s-au clasat pe locurile 2, respectiv 3 pe circuitul Yas Marina.
Australianul Daniel Ricciardo (Red Bull) a fost al patrulea, britanicul Jenson Button (McLaren-Mercedes) a ocupat locul cinci, iar germanul Nico Hulkenberg (Force India) a trecut linia de sosire al șaselea. Pe locul 7 s-a situat mexicanul Sergio Perez (Force India), urmat de germanul Sebastian Vettel (Red Bull) pe locul 8, de spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) pe locul 9 și de finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) pe locul 10. Cu probleme tehnice încă din turul 25/55, când a pierdut sistemul ERS, germanul Nico Rosberg (Mercedes), rivalul lui Hamilton la titlul mondial, a trecut linia de sosire pe locul 14.
La Abu Dhabi au luat startul 20 de piloți reprezentând 10 echipe. A 11-a echipă, Marussia, nu a participat la ultimele trei curse, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă.
Echipa Mercedes era deja campioană mondială la constructori de mai multe etape.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?