Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Judo – AUR pentru vrânceanul Laris Borș, la Campionatul European U 23

Laris Borș, campionul format la Focșani de profesorii Stănică Grosu și Iulian Surlă, transferat în urmă cu un an la Dinamo București, a câștigat, sâmbătă, 6 noiembrie, medalia de aur a Campionatului European de Judo U 23 la categoria 66 kg. La competiția care a avut loc la Budapesta, Laris i-a eliminat, pe rând, pe Botond Szeredas, din Ungaria, Severin Edemeir, din Germania, Giorgi Tutashvili, din Georgia și pe Radu Izvoreanu, din Moldova. Obișnuit cu marea performanță, dar până acum, neajungând niciodată până în vârful piramidei europene sau mondiale din cauza unor accidentari care l-au ținut pe loc, Laris Borș a ajuns unde îi este locul. A parcurs un drum de ani mulți de muncă grea în care și-a cizelat tehnica, și-a întărit voința și a urcat în vârf.

Felicitări lui Laris, senseilor Stănică Grosu, antrenorul de judo de la LPS Focșani și CSM Focșani 2007, cel care l-a inițiat în judo, Iulian Surlă, antrenorul de la LPS Focșani care l-a preluat și l-a pregătit inclusiv la Lotul Național. Felicitări și antrenorilor de la Dinamo și de la Lotul Național ca și conducerii FR Judo care i-a acordat încrederea fără de care nu ar fi putut să se antreneze în Japonia și să reprezinte România la marile competiții europene și mondiale!

La puțin timp după câștigarea medaliei de aur, Laria Borș mi-a declarat: Sunt foarte foarte fericit că am reușit să obțin acest titlu. Este primul rezultat de genul ăsta. Mi l-am dorit foarte mult și mereu îmi spuneam că o să ies campion. După Campionatul Mondial din iunie, m-am antrenat ca un nebun pentru acest Campionat European. Acum o lună și o săptămână am fost operat la menisc și am crezut ca nu o să mai pot participa. Dar am reușit să mă recuperez cum trebuie și să lupt la potențialul meu!” Este de spus că Laris a avut mai multe neșanse – ghinioane? – înainte de mari competiții la care nu a putut participa din cauza unor accidentări ori a concurat nerefăcut. De această dată și-a anulat neșansa, și-a spart ghinionul și a devenit campion continental. A apărut soarele și pe strada lui, așa cum posta pe facebook după ce a obținut aurul la Budapesta.

Pentru Laris Borș urmează campionatul național de echipe pe seniori, apoi, la sfârșitul lui noiembrie Grand Slam-ul de la Abu Dhabi iar pe 11 decembrie Europa League, concurs pe echipe. A început anul 2021 cu medalia de aur la Open-ul de seniori de la Praga, la 27 februarie, îl poate încheia cu alte medalii la competițiile de final de an!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?