Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Liceenii de la „G. G. Longinescu” au aflat regulile de bază ale dietelor


Elevii Liceului Tehnologic „G. G. Longinescu” din Focșani au marcat Săptămâna Educației Globale. Luni, elevii au participat la cursul interactiv „Un stil de viață sănătos”, ocazie cu care au primit sfaturi pentru o alimentație sănătoasă, sub deviza „ești ceea ce mănânci”. Elevii au aflat de ce este important să mănânce de 5 ori pe zi, ce trebuie să mănânce, ce alimente sunt bogate fibre, proteine, vitamine, care sunt sărace în grăsimi, care sunt elementele nutritive necesare pentru imunitate, creier și sistem nervos, inimă. „Un accent deosebit s-a pus pe regulile de urmat în cazul unor diete, dată fiind vârsta vulnerabilă a tinerilor. Totodată elevii au fost informați și despre rolul și importanța suplimentelor alimentare”, se arată într-un comunicat de presă.
    O altă activitate a fost campania de conștientizare „Åžtii ce consumi?”, care s-a desfășurat în colaborare cu reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Vrancea. „Elevii de la toate clasele au primit broșuri informative și s-a dezbătut pe tema siguranței alimentelor și a protecției consumatorului. La mijlocul săptămânii elevii claselor a IX-a au pus în practică cele dezbătute, în cadrul concursului culinar «Gătește sănătos!». Activitățile au fost coordonate de profesoarele Anda Panaite, Păuna Ceaca și Mihaela Cherciu”, se mai arată în comunicat.
    Ieri s-a derulat activitatea de voluntariat „Împarte sănătate!”, în parteneriat cu Centrul de Rezidență a Copiilor cu Dizabilități din Focșani. „Având ca obiectiv formarea ca viitori cetățeni implicați activ în comunitate și responsabilizarea față de aproapele, elevii liceului însoțiți de profesori voluntari, au împărțit copiilor alimente proaspete. Manifestările dedicate temei de anul acesta a Săptămânii Educației Globale s-au încheiat cu vizionarea unui film documentar despre alimentele modificate genetic – «Semințele libertății», activitatea fiind coordonată de profesoara Claudia Dobroiu”, potrivit aceluiași document.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?