Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

ULTIMA ORĂ! Intervenție pentru îndepărtarea tencuielii desprinse în urma cutremurului de aseară


Pompierii au intervenit în acestă dimineață pentru îndepărtarea tencuielii, care stătea să cadă de pe peretele unui bloc situat pe strada Aleea 1 Iunie din Focșani. În urma cutremurului de aseară, tencuiala de pe pereții unui apartament situat la etajul al IV-lea s-a desprins și exista pericolul să cadă în capul trecătorilor. Astfel, oamenii au cerut ajutorul pompierilor, care au ajuns la fața locului cu o autospecială și, folosindu-se de o cange au dat jos bucățile de ciment care stăteau să cadă.
    Potrivit informațiilor primite de la purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, căpitan Cristina Duță, cu excepția intervenției din această dimineață, nu au mai fost primite alte solicitări din partea cetățenilor.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter s-a produs, sâmbătă seară, la ora 21.14, în zona Vrancea, la adâncimea de 39 de kilometri, seismul fiind resimțit și la București. Seismul a fost urmat de patru replici, cu magnitudinea de 2,8, 3,1, 2,6 și 2,7 grade pe scara Richter. Directorul general al Institutului Național pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu, a declarat pentru MEDIAFAX că nu sunt de așteptat alte cutremure mari în zonă.
 Orașele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt: Mărășești (șase kilometri), Tecuci (22 kilometri) și Focșani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) și Onești (51 de kilometri), potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului. Acesta este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta în România. Anul trecut, la 6 octombrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe Richter.
 Seismul a fost resimțit în Republica Moldova și nordul Bulgariei, dar nu a provocat victime sau pagube materiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?