Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Şcoli cu denumiri şi ştampile noi


   Directorii unităților de învățământ din județ vor primi noi sigilii, în scurt timp,  necesare pentru autentificarea documentelor emise de unitățile de învățământ pe care le conduc. Sigiliile au fost schimbate deoarece și denumirile unităților de învățământ au fost modificate. Oficialii Inspectoratului Åžcolar Județean spun că au înaintat deja o comandă la Monetăria Statului și se așteaptă ca în cel mai scurt timp, să sosească noile ștampile, care vor fi predate școlilor.
   Decizia de schimbarea a ștampilelor a fost reglementată prin ordinul Ministerului Educației numărul 6.564 din 13 decembrie 2011. Ministrul Educației de la acea vreme a decis atribuirea de denumiri unităților de învățământ din întreaga țară. Potrivit acestui Ordin, cea mai mare parte a unităților școlare vor avea denumirea schimbată din anul școlar 2012 – 2013. „S-a făcut comanda la Monetăria Statului și urmează să fie primite sigiliile. Până atunci se folosesc vechile sigilii”, a spus Vasilica Zaharia, inspector școlar general.
   Potrivit ordinului Ministerului Educației, școlile cu clasele I-IV se vor numi școli primare, iar cele cu clasele V-VIII vor prelua titulatura de școli gimnaziale. Grupurile școlare vor deveni licee tehnologice, liceele teologice se vor numi licee vocaționale, liceele de artă se vor numi școli de artă, iar școlile pentru învățământul special vor fi rebotezate, fiind școli pentru copiii cu deficiențe. Excepție vor face colegiile tehnice, naționale și economice, care își vor păstra denumirile.
   Conform metodologiei, consiliile locale au emis hotărâri privind schimbarea denumirilor unităților de învățământ, iar în baza acestora Inspectoratul Åžcolar a acordat avizele necesare.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?