Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

MasterCard, obligată să elimine comisioanele interbancare la plata cu cardul


Compania MasterCard va fi nevoită să elimine comisioanele  interbancare la plata cu cardul în maximum șase luni, după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene a respins rescursul formulat de compania americană în 2012, potrivit unui comunicat al instituției. Printr-o decizie din decembrie 2007, Comisia Europeană a declarat contrare dreptului concurenței comisioanele interbancare multilaterale (CIM-uri) aplicate în cadrul sistemului de plată cu carduri MasterCard.
CIM-urile corespund unei părți din prețul unei operațiuni cu cardul de plată, reținute de banca de emitere a cardului. Costul CIM-urilor este imputat comercianților în cadrul mai general al comisioanelor care le sunt facturate pentru utilizarea cardurilor de plată de către instituția financiară care le administrează operațiunile.
Comisia a reținut că CIM-urile au ca efect stabilirea unui nivel minim al comisioanelor facturate comercianților și, pentru acest motiv, constituiau o restrângere a concurenței prin prețuri.Prin aceste comisioane interbancare multilaterale (CIM), instituția bancară care a emis cardul cu care se efectuează o plată reține un procent din plata respectivă, costul CIM-urilor fiind suportat de către comercianți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?