Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

A furat o mașină, 4 mii de euro și bijuterii


Asan Cătălin C., din Golești, care luna trecută a comis furturi unul după altul, fiind apoi arestat preventiv, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. El va fi judecat pentru furt în scop de folosință, conducere fără permis și furt calificat.
    Prima infracțiune a comis-o în ziua de 11 iulie, când împreună cu un copil, Asan Cătălin C. a intrat în locuința unei persoane din comuna Golești și a sustras suma de 4.000 de euro, bani care se aflau într-un sertar. Tot de aici, hoții au mai plecat și cu o drujbă electrică, o bormașină și o șurubelniță.
    În noaptea de 18 spre 19 iulie, bărbatul a dat din nou atacul. De această dată, el a intrat fără drept în curtea unei case, de unde a plecat cu mașina proprietarului, chiar dacă nu este posesor de permis de conducere. Mașina sustrasă a fost identificată în trafic. „La data de 18 iulie a.c., ora 23.10, polițiștii din Golești au fost sesizați de W. Ion Adolf, din localitate, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul marca BMW, pe care îl avea parcat în curtea locuinței sale. În urma activităților specifice desfășurate cu operativitate, autoturismul a fost oprit în trafic în municipiul Focșani, iar în acesta au fost identificați C. Asan Cătălin și G. Marius Bogdan, de 16 ani, ambii din comuna Golești. Cu ocazia primelor cercetări, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul a fost lăsat parcat neasigurat și cu cheile în interior, iar persoana care îl conducea la momentul depistării (C. Asan Cătălin) nu posedă permis de conducere”, ne-au comunicat polițiștii la momentul comiterii faptei.
    Tânărul nu s-a potolit, iar ziua următoare a comis o altă infracțiune. A intrat într-o altă casă, din care a furat bani și bijuterii, prejudiciul creat fiind de 5.000 lei. Proprietarul a observat că-i lipsesc bijuteriile și alte bunuri pe data de 20 iulie și a sesizat poliția. „La data de 20 iulie a.c., ora 09.00, M. Viorel, din comuna Golești, a sesizat faptul că în seara zilei de 19 iulie a.c., ora 20.00, persoane necunoscute au pătruns în locuința sa și i-au sustras bijuterii, un telefon mobil și alte bunuri în valoare totală de aproximativ 5000 lei. În urma investigațiilor efectuate cu operativitate, polițiștii Secției 1 Golești l-au depistat pe C. Asan Cătălin, din localitate, iar la domiciliul său au fost găsite o parte din bunurile furate, în valoare de 3.000 lei. Acestea au fost predate persoanei vătămate”, au precizat oamenii legii. După această faptă, bărbatul a fost reținut și apoi arestat preventiv. Acum, el se află tot în arestul poliției.
    La audieri, bărbatul a recunoscut comiterea faptei. În rechizitoriul procurorilor se arată că proprietarul mașinii nu se constituie parte civilă în dosar întrucât și-a recuperat mașina. Celelalte două persoane se constituie părți civile. Persoana căreia i-a furat cei 4.000 euro se constituie parte civilă cu suma de 17.750 lei, contravaloarea valutei și a unei șurubelnițe, iar persoana căreia i-au dispărut bijuteriile și alte bunuri se constituie parte civilă cu suma de 3.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?