Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cei trei copii și mama lor, care au fost maltratați de tată, au primit o casă!


Au fost înjurați, umiliți, loviți cu palma, cu pumnul, au fost jigniți, bătuți cu bâta, au văzut cum le-a fost maltratată mama, cum a legat-o, cum i-a rupt mâna într-un acces de furie, cum a amenințat-o… Au trăit terorizați ani în șir, au fost bătuți din cele mai idioate motive, au fost obligați să rabde de foame ca să aibă el, tatăl lor, ce să bea, să se îmbete, să-i ia iar la omor, să le facă zilele și nopțile iad… Și în tot acest iad, ei au reușit să crească, să se iubească, să se sprijine între ei și să devină elevi eminenți! Este vorba de cei patru frați și mama lor a căror groaznică situație a fost relatată pe larg în cotidianul nostru la începutul acestei luni, și pe care o puteți reciti accesând:  http://www.monitorulvn.ro/articole/galerie-foto-copii-eminenti-maltratati-i-izgoniti-de-bataile-tatalui-au-nevoie-de-o-locuinta_2_164841.html
 Ei au primit ocrotire și găzduire în centrul Maternal al DGASPC Vrancea și aveau mare nevoie de o casă în care să locuiască atunci când perioada în care au dreptul să stea în Centru va expira. Relatam, în articolul respectiv, că dintre cei patru frați, unul a trecut în clasa a X-a la Colegiul Cuza cu media 9.11, altul a luat examenul de Evaluare Națională cu 9.40 (9.80 la română și 9 la mate), având media claselor de gimnaziu 9.91, cel de-al treilea a absolvit clasa I cu premiul I, iar mezinul, de doar cinci ani, se pregătește de clasa pregătitoare. Și aduceam în atenția cititorilor noștri nevoia lor disperată de o locuință unde să-și poată vedea de viață mai departe, departe de tatăl pe care nu mai doresc să-l mai întâlnească vreodată. 
 Cineva le-a înțeles suferința, și anume un focșănean de profesie pompier, care nu a dorit să-și dezvăluie identitatea. Acesta le-a pus mamei și celor patru frați o casă la dispoziție, chiar aici, în Focșani. Astfel, mama nu își va pierde locul de muncă, iar copiii își vor putea continua studiile fără să mai facă naveta, și vor avea în sfârșit un cămin adevărat, în care violența, jignirile și scandalul nu le vor mai întuneca existența. Familia pompierului nu doar că le-a asigurat locuința, ci s-a implicat mai departe, cumpărându-le diverse lucruri de care aceștia au nevoie, ba chiar și unele cu care să-și poată amenaja o grădină lângă casă. O altă familie din Focșani, extrem de impresionată de drama trăită de această mamă și copiii ei, le-a donat mobila necesară, iar primăria de domiciliu le-a trimis materiale necesare la reparații și văruitul casei. „Nu sunt cuvinte cu care să le pot mulțumi acestor oameni. Pur și simplu ne-au salvat! Dumnezeu să le dea sănătate„, a spus mama celor patru copii. 
 Plini de bucurie, ei își fac în acest moment curat în casă, își amenajează locuința astfel încât să se poată muta. Sunt convinși că acum își vor putea construi, împreună, departe de bestia de tată, un drum frumos și liniștit. Că își vor putea împlini visul de a deveni oameni realizați, învățând cu seriozitate astfel încât să poată profesa ceea ce își doresc. Și să-i asigure prin forțele lor, greu încercatei lor mame, liniștea și siguranța de care are atâta nevoie. 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?