Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: Câini, iepuri, porumbei, găini și un cocoș – locatarii unui apartament din Focşani


Scandal mare în cartierul Sud al municipiului Focșani. Mai mulți locatari ai unui bloc de pe strada Aleea 1 Iunie se declară terorizați de un vecin care, spun ei, crește animale în apartament. Vecinii afirmă că au depus plângeri la mai multe instituții, dar până acum nu s-a făcut nimic.

    Câteva familii din cartierul Sud au ajuns la limita răbdării. Spun că blocul lor, situat pe Aleea 1 Iunie, a ajuns un adevărat focar de infecție. Focșănenii se plâng că din cauza unui vecin pensionar, care ar crește în apartament găini, cocoși, iepuri și câini, nu pot respira aer curat în propriile locuințe. Mai mult, aceștia se declară terorizați și de câinii bărbatului, despre care spun că își fac nevoile pe scara blocului, lasând în urmă un miros pătrunzător de urină. „Vecinul nu înțelege să respecte legea trăirii în colectivitate. În apartament deține trei câini, dacă nu patru, nu se știe dacă sunt vaccinați, pe care îi lasă permanent să coboare liberi, la orice oră, deranjând liniștea, urinând pe pereți, ușile apartamentelor, iar când noi ripostăm, ne înjură și ne amenință. Mie mi-a zis că mă strânge de gât”, ne-a spus Ioana Chiriță.
    O altă locatară din bloc, care locuiește deasupra apartamentului pensionarului reclamat, spune că cel mai mult o nemulțumesc mirosurile care vin din locuința bătrânului. „Eu stau deasupra lui și îmi vin niște mirosuri greu de suportat. El ține animalele în sufragerie. Iepuri, porumbei, găini și un cocoș, care cântă mereu. Acum, că a dat căldura, mirosurile se vor simți și mai rău, nu știu ce mai e de făcut”, a spus Iuliana Nica. O altă locatară afirmă că vecinul său îi inundă frecvent apartamentul și cu toate astea, refuză de fiecare dată să comunice cu ea. „Pe mine mă inundă și nici nu răspunde la ușă. Îmi e frică că ne aruncă în aer, că el adună acolo tot felul de gunoaie. Apartamentul este un adevărat focar de infecție. Ne putem îmbolnăvi cu toții”, a spus și Florica Mocanu. „M-am mai întâlnit cu el pe scara blocului și i-am zis că ne deranjează animalele, să facă curățenie în apartament, că e un focar de infecție, ne putem îmbolnăvi, și nici nu mă bagă în seamă. El e mutat de vreo 7 ani aici, dar de 2 ani ne face probleme”, a spus și Virginia Ghicovici.

      

            Plângeri peste plângeri, fără rezultat

    Locatarii blocului B5 spun că deși au depus plângeri la mai multe instituții, nu s-a făcut nimic, situația persistând de aproximativ 2 ani. „S-au depus plângeri la Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară, Poliție și nimic. Au zis că nu pot intra peste el în casă, mai ales că el nu răspunde la ușă. M-am înscris și la audiență la domnul primar. Trebuie să se rezolve într-un fel situația asta. El cred că are probleme psihice, consumă și alcool, pentru că refuză să comunice. Noi am ajuns la pragul disperării. Nu se mai poate trăi așa”, a mai precizat Ioana Chiriță.     Și administratorul blocului, Gheorghe Irimia, spune că a încercat să vorbească cu bărbatul acuzat de vecini, dar fără rezultat. „Eu nu îi pot face nimic. Când îmi plătește întreținerea, deschide puțin ușa, îmi dă banii și atât. Acum un an l-am prins că fura curent de pe scara blocului și când i-am zis, a sărit la mine. Îi înțeleg pe locatari, dar nu pot intra peste el în casă. Poliția trebuie să facă asta, împreună cu cei de la primărie. Este peste puterile mele”, a spus administratorul blocului. Reporterii noștri au încercat să vorbească cu pensionarul în cauză, dar acesta a refuzat să deschidă ușa.

         Poliția face verificări

    Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vrancea, ai Direcției Sanitar Veterinare au confirmat că s-au depus plângeri în acest caz, dar spun că nu pot face nimic, în condițiile în care bătrânul refuză să deschidă ușa. Reprezentanții Poliției spun că au primit o sesizare în acest sens și că fac cercetări, pentru a verifica dacă cele acuzate se confirmă, urmând ca alături de celelalte instituții implicate să ia măsurile care se impun.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?