Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Ion Ghionea se pregătește de pensionare


Fostul șef al Fiscului vrâncean, finanțistul Ion Ghionea, se pregătește de pensionare. Este al doilea șef cu vechime la conducerea Finanțelor vrâncene care iese la pensie în ultimii ani, după Teodor Pavel, în iunie anul trecut. Fost director executiv al Direcției Generale a Finanțelor Publice, Ion Ghionea a fost detașat în 2012 la Direcția Județeană de Accize și Operațiuni Vamale. A fost o detașare așteptată ținând cont de apropierea față de PDL manifestată în ultimii ani de Ion Ghionea. Ulterior, după restructurarea de anul trecut, Ghionea a rămas șef de birou vamal la Direcția Regională Vamală Galați-Biroul vamal de interior Vrancea. 
 Surse oficiale au declarat că momentan Ion Ghionea se află în concediu de odihnă, dar urmează să iasă la pensie după aprobarea dosarului. „Domnul Ghionea se află în concediu de odihnă, dar a depus o cerere pentru pensionare”, au explicat surse oficiale. 
 Fostul director al Direcției de Finanțe a fost recunoscut ca unul dintre cei mai bogați șefi ai fiscului vrâncean. Ultima declarație oficială, din iunie 2013, menționa depozite bancare și investițiile în titluri de stat care se ridicau la cinci sute mii lei, adică cinci miliarde lei vechi. Cea mai mare parte a banilor erau plasați în titluri de stat, considerate cea mai sigură investiție, adică peste 350 mii lei și încă 15.800 lei, un depozit bancar. Titlurile de stat au fost achiziționate în perioada 1991-2011. Fostul șeful al fiscului mai declara un depozit bancar de peste 33 mii euro, adică peste 142 mii lei, la cursul zilei. Venitul din salariu a fost și el unul foarte consistent. Ultima declarație de avere menționa un venit anual de peste 75 mii lei. Nu în ultimul rând, fostul șef spunea că mai are de încasat peste 80 mii lei de la statul român, reprezentând diferențele de salariu stabilite printr-o decizie a Curții de Apel de la Galați.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?