Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Magistrat trimis în judecată pentru LUARE de mită


Judecătorul Ciprian Sorin Viziru, care și-a desfășurat activitatea la Judecătoria Focșani vreme de doi ani, după care s-a mutat la București, a fost trimis în judecată. El a fost arestat preventiv luna trecută, alături de trei colegi de-ai săi, fiind acuzat că a luat șpagă. 
 În materialul de trimitere în judecată al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) se arată că Viziru a primit de la o femeie, în data de 16.04.2014, suma de 10.000 lei, pentru soluționarea favorabilă a unui dosar pe care îl avea repartizat, având ca obiect judecarea acțiunii în anulare acte transfer de proprietate. Acțiunea fusese formulată de societatea administrată de emeia care i-a dat judecătorului banii. 
 Procurorii DNA spun că elementele definitorii ale activității infracționale a celor patru judecători ai Secției a VII a civilă s-au structurat pe mai multe paliere, respectiv întâlniri periodice, aparent protocolare sau profesionale, chiar în incinta Tribunalului București, în fața clădirii Tribunalului București sau în proximitatea instanței, dar și întâlniri periodice discrete, manifestate sub forma plimbării cu mașina prin București pentru a putea fi discutate aspectele infracționale, modul conspirat de comunicare, atunci când vorbeau la telefoanele mobile.  
De asemenea, aceștia identificau dosarele de insolvență „bune” în care să fie desemnați sau cele în care judecătorii puteau pronunța soluții favorabile mituitorilor și cumpărătorilor de influență, formularea „ofertelor”, constând în hotărâri judecătorești favorabile, prilej cu care nu era exclus din analiză niciun dosar și trimiteau mesaje prin intermediul unor persoane de încredere către și de la practicienii în insolvență. În ceea ce-l privește pe Viziru, s-a pus poprire pe suma de 10.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?