Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Vincon a obţinut Marea medalie de aur la Concursul Internaţional de vinuri Bucureşti 2014


Vincon Vrancea a obținut Marea medalie de aur cu vinarsul Jad la Concursul Internațional de vinuri București 2014 (IWCB 2014). Rezultatele concursului au fost anunțate ieri, iar alături de Vincon au fost medaliați și ceilalți producători vrânceni de vinuri care și-au trimis probe la București. Concursul este organizat la initiațiva Oficiului Național al Viei și Produselor Viti-Vinicole (ONVPV), de Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), în parteneriat cu ASER Wineconsulting, sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), anul acesta fiind la cea de a XI-a ediție. 
 Cele mai multe medalii au fost obținute de Vincon Vrancea, cel mai mare producător de vinuri din țară. Acesta a obținut a doua Mare medalie de aur acordată la această ediție, pentru un vinars Jad. Alt vinars produs de Vincon, Miorița, a primit medalie de aur. La vinuri, Vincon a obținut două medalii de aur pentru Ambrosio -Tămâioasă Românească 2008 și Egregio -Tămâioasa Românească 2011. A cincea medalie obținută de Vincon a fost un argint pentru Ambrosio- Fetească Neagră 2013. 
 Al doilea premiat din Vrancea a fost producătorul Mera Com Internațional-Crama Gârboiu. Acesta a primit o medalie de aur pentru Tectonic- Muscat Ottonel 2013 și câte o medalie de argint pentru Epicentrum rose – Cabernet Sauvignon și Tectonic -Gewurztraminer 2013. O medalie de aur a fost obținută și de Vinex Odobești pentru Blazon Domnesc- Rhine Riesling 2012. Două medalii de argint au fost obținute de Senator Prodimpex pentru Glia- Åžarbă și Varius- Sauvignon Blanc 2013, în vreme ce Natura Å¢ifești a obținut medalie de argint pentru Casa Panciu- Sauvignon Blanc 2013. La IWCB 2014 au fost trimise 46 de probe de către șase producători de vinuri din Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?