Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Ziua Regalităţii, sărbătorită în absenţa Regelui Mihai


O ceremonie de decorare a Principesei Maria va deschide, miercuri, seria de evenimente organizate cu ocazia Zilei Regalității (10 mai), care va include și două concerte, un maraton regal, un simpozion și tradiționalul Garden Party de la Palatul Elisabeta, desfășurate în absența Regelui Mihai I. Ziua Regalității va fi marcată de Familia Regală a României prin mai multe evenimente, care se vor desfășura în perioada 7-10 mai.
 Seria de evenimente va debuta miercuri, la Palatul Elisabeta din București. De la ora 19.00, va avea loc în Sala Regilor ceremonia de învestire a Principesei Maria cu Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce, cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani, potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al Regelui Mihai I. Ceremonia va fi urmată de un dineu. La eveniment vor participa reprezentanți ai autorității politice, ai societății civile și ai mediului privat. În cadrul evenimentului, Camerata Regală va susține un recital de muzică clasică și contemporană. 
 Seria de evenimente dedicate zilei de 10 mai va continua cu simpozionul „Carol I, o viață dedicată României”, care se va desfășura vineri, de la ora 10.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” (BCU) din București. Instituția aniversează centenarul inaugurării Palatului Fundației Regale. Deschiderea oficială a avut loc în prezența fondatorului său, Regele Carol I.
 Evenimentele dedicate Zilei Regalității se vor încheia cu un concert susținut sâmbătă, de la ora 19.00, de Camerata Regală, la Ateneul Roman. La concert vor lua parte Principele Radu și Principesa Maria.
  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?