Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Fermierii vor depune PE INTERNET cererile pentru proiectele europene


Fermierii vor depune pe internet cererile de finanțare pentru proiectele de dezvoltare rurală finanțate din fonduri europene începând cu prima sesiune din 2014. Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) a anunțat că va primi on-line cererile de finanțare, prin intermediul portalului www.apdrp.ro, în urma unei proceduri simplificate care vine în sprijinul fermierului. Acesta trebuie să trimită documentele scanate, la o rezoluție minimă de 200 dpi, după care va primi un e-mail de confirmare. În cazul agricultorilor care solicită fonduri pentru fermele de familie, aceștia vor depune, în continuare, cererile de finanțare la oficiul județean al APDRP în format tipărit și electronic. Depunerea on-line a proiectelor este un pas înainte atât pentru simplificarea procedurilor dar și pentru eliminarea suspiciunilor la înregistrarea dosarelor.
    Astfel, solicitanții nu mai sunt puși pe drumuri, se evită pierderea de timp și de bani în cazul în care trebuie completată documentația și reînregistrat dosarul.  „Depunerea on-line a cererilor de finanțare vine ca o facilitate pentru investitorii din agricultură care doresc să acceseze fondurile europene acordate prin PNDR. De asemenea, se constituie și ca o etapă în demersul APDRP de a optimiza și facilita procesul de solicitare a fondurilor europene. Facilitatea constă în ușurința completării Dosarului Cererii de Finanțare, dar și a depunerii acestuia, fără a mai fi necesară deplasarea la Oficiile județene ale APDRP”, a precizat directorul general al APDRP, David Eugen Popescu.
    După completarea datelor obligatorii de identificare ale solicitantului și proiectului propus pentru finanțare, cererea de finanțare împreună cu anexele aferente vor fi încărcate pe pagina de internet www.apdrp.ro. Dacă încărcarea a fost realizată cu succes, se va emite un bon de ordine aferent depunerii respective. Alocarea bonurilor de ordine se va realiza prin generarea unei secvențe unice pe sesiune. Ulterior, dacă proiectul este declarat neconform, solicitantul va fi notificat în acest sens. Dacă proiectul este conform, acesta va urma toate etapele procedurale de evaluare și selecție. „Toate precizările privind procesul de depunere on-line vor fi detaliate în Ghidul Solicitantului și, după aprobarea acestuia, vor fi publicate pe pagina de internet a APDRP”, precizează un comunicat al APDRP.

          Cum se depun on-line cererile de finanțare

    Pentru a depune on-line cererile de finanțare prin PNDR, solicitanții trebuie să-și creeze cont de utilizator pe site-ul www.apdrp.ro – dacă acesta a fost deja creat nu trebuie făcut unul special, ci va fi utilizat cel deja creat.

Pentru depunerea on-line a cererilor de finanțare vor trebui parcurși mai mulți pași:

1.    Accesarea site-ului APDRP – http://www.apdrp.ro.
2.    Autentificare
3.    Pregătire documente pentru încărcare
4.    Încărcarea Cererii de Finanțare (CF), a anexelor tehnice și administrative.
a.    Presupune parcurgerea următorilor pașii:
1)    Încărcarea formularului Cerere de Finanțare – la încărcarea cererii de finanțare vor avea loc o serie de validări în scopul de a ajuta solicitantul în corectarea diverselor probleme precum:
o    formularul CF trebuie redactat electronic.
o    se utilizează ultima versiune a CF pentru sesiunea respectivă.
o    denumirea fișierelor nu conțin caracterele speciale: ~ ” # % etc.”
Este obligatorie completarea câmpurilor: CNP/CUI solicitant, Statut juridic solicitant, Date de identificare ale reprezentantului legal de proiect (BI/ CI/ Pașaport, Serie, Număr, Data eliberării, Data valabilității), E-mail reprezentant legal, Adresa sediu social și Adresa punct lucru reprezentat legal, Telefon/ fax reprezentant legal, Amplasare proiect Regiune – Județ, Obiectiv investiție: Județ/ Localitate/ Oraș Comuna/ Sat.
În funcție de informațiile privind amplasarea proiectului (Regiune/ Județ), se va stabili Oficiul Județean la care se va lansa în Sistemul de gestiune a documentelor (SPCDR) fluxul de depunere a CF.
2)    Încărcare documentelor anexate Cererii de Finanțare
o    Utilizatorul va încărca fiecare document în parte, încărcarea fiind de tip asincron (sistemul nu așteaptă finalizarea încărcării unui document, astfel utilizatorul poate încărca imediat următorul document).
o    Fișierele trebuie să fie în format .pdf scanate la o rezoluție de minim 200dpi.
3)    Încărcare alte documente
o    În această secțiune, utilizatorul are posibilitatea da a încărca și alte documente justificative ale proiectului.
4.    Finalizarea încărcării
a.    După realizarea pașilor de mai sus, utilizatorul va acționa butonul de Upload.
b.    Se va emite automat un mesaj de confirmare dacă toate fișierele au fost încărcate cu succes.
c.    Toate fișierele se transferă automat la APDRP. Acestea se vor regăsi în SPCDR, în folder-ul proiectului, concomitent cu demararea fluxului de Depunere – Evaluare, pentru alocarea expertului care va întocmi conformitatea.
d.    După finalizarea conformității, reprezentantul legal va fi notificat prin e-mail, referitor la decizia privind conformitatea Cererii de Finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?