Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

ISJ a publicat lista cu posturile vacante sau rezervate/ complete ori incomplete



Profesorii care au luat 7 la Titularizare în ultimii 6 ani pot ocupa post/ catedră pe perioadă nedeterminată dacă sunt vacante și au viabilitate. Guvernul României a aprobat în ședința de ieri o ordonanță de urgență care modifică art. 253 al Legii nr. 1/2011. Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Educației Naționale se precizează că „articolul precizează că toate cadrele didactice, promovate cu minimum 7 la concursurile de titularizare din învățământul preuniversitar în ultimii 6 ani și care sunt angajate deja pe baza contractului individual de muncă pe perioadă determinată, pot fi repartizate pe perioadă nedeterminată în unitățile de învățământ unde predau. Decizia se ia în urma ședinței publice a Inspectoratului Åžcolar Județean și numai dacă postul didactic/catedra sunt vacante și au viabilitate”.
Conceptul de „viabilitate a unui post/unei catedre” presupune existența postului/catedrei pe durata unui nivel de învățământ. Existența și necesitatea posturilor sunt stabilite de consiliul de administrație al unității de învățământ, în funcție de planurile-cadru în vigoare și de alte variabile specifice județului/municipiului din care face parte unitatea de învățământ.
Liderii Sindicatului Liber din Învățământ (SLI) Vrancea spun că măsura adoptată de Guvern este benefică și va elimina discrepanțele care existau între dascăli. „Ministerul a clarificat articolul 253. Este benefic și nediscriminatoriu față de ceilalți colegi, care au beneficiat în anii anteriori de prevederile acestui articol”, a spus Costel Ionescu, vicepreședintele SLI Vrancea.
Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea a afișat lista cu posturile complete și incomplete, vacante sau rezervate, disponibile la nivelul unităților de învățământ din județ pentru pretransfer. Astfel, în Vrancea mai sunt disponibile aproximativ 730 de posturi, din care 30 sunt rezervate. Potrivit inspectorilor, aproximativ 50 de posturi pot fi ocupate în baza modificărilor făcute de Guvern la Legea 1/ 2011.
Potrivit calendarului stabilit în acest sens, în perioada 9-11 aprilie se derulează prima etapă de depunere a cererilor pentru pretransfer la inspectoratele școlare. Afișarea la Inspectoratul Åžcolar și la unitățile de învățământ a listei cadrelor didactice care au depus cereri de pretransfer în etapa I se va face pe data de 14 aprilie. A doua etapă de depunere a cererilor de pretransfer-depunere a cererilor este între 14-16 aprilie, iar a treia etapă de depunere a cererilor este cuprinsă în intervalul 22-23 aprilie.
Lista completă cu posturile disponibile la nivel de județ AICI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?