Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Arestat preventiv după ce și-a snopit în bătaie tatăl


Numărul faptelor comise cu violență a crescut considerabil în ultimele săptămâni, fiind înregistrate patru infracțiuni de omor și o suspiciune de omor. La acestea se adaugă o tentativă de omor, comisă la sfârșitul săptămânii trecute, când un bărbat din Gugești și-a băgat tatăl în spital. Ionel Ionuț Cojocaru, de 30 de ani, băut fiind, s-a luat la ceartă cu tatăl său, în vârstă de 71 de ani. Cearta a început din senin, iar după ce și-au spus cuvinte jignitoare au început să se împingă unul pe celălalt. De aici și până la bătaie nu a mai fost decât un pas. Ionel Ionuț Cojocaru și-a lovit tatăl cu o coadă de greblă, apoi cu o coadă de lopată.
Victima a ajuns la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, unde se află și acum, iar fiul în arestul IPJ Vrancea. El a fost reținut sâmbătă după-amiază de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, în cauză fiind începută urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor.
    Duminică, agresorul a fost prezentat instanței de judecată, iar judecătorul a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…) dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile a inculpatului C. I. I., pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor (…) începând cu data expirării reținerii- 06.04.2014, până la 05.05.2014. În temeiul art. 130 NCPP, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Dispune încunoștiințarea unui membru al familiei. Cu drept de contestație, în termen de 48 ore de la pronunțare (…)”, se arată în decizia instanței.
    În ultimele săptămâni, alcoolul a luat mințile mai multor persoane și din această cauză s-a ajuns la comiterea unor fapte extrem de violente. Timp de aproximativ două săptămâni, în Vrancea, în total au fost comise patru omoruri și o tentativă de omor, iar într-un alt caz există suspiciuni de omor. Prima faptă a fost comisă pe data de 21 martie la Sihlea, atunci când un bătrân și-a omorât nepotul. O zi mai târziu a urmat crima de la Milcovul, unde un bărbat și-a omorât tatăl. După câteva zile, paznicul unei ferme din Panciu a fost găsit mort în condiții suspecte. S-a stabilit că a fost vorba de o infracțiune de omor, iar autorul faptei a fost găsit la Botoșani. El a fost adus în Vrancea, fiind arestat preventiv.
    A urmat crima de la Jariștea, unde doi verișori au omorât în bătaie un bărbat din aceeași localitate. La câteva zile distanță s-a anunțat că un bărbat din Măicănești a fost găsit mort în condiții suspecte. Era înfășurat într-o folie și ascuns într-o căruță acoperită cu ciocani. Concluziile preliminare ale necropsiei nu au indicat leziuni, iar acum anchetatorii așteaptă rezultatele examenului histopatologic pentru a ști cu exactitate dacă omul a fost victima unei infracțiuni ori nu. Șirul tragediilor a fost încheiat de altercația dintre tată și fiu din weekend, de la Gugești.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?