Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

SCANDAL MONSTRU. Bărbați TĂIAȚI cu sabia și FUGĂRIȚI cu toporul


Tot mai multe persoane își fac singure dreptate. Este și cazul unor tineri care au ales să-și regleze conturile cu adversarii lor folosind sabia și toporul. S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute, în comuna Garoafa, iar victimele, două la număr, au ajuns la spital. Una cu o tăietură de sabie în zona gâtului, iar cealaltă cu tăieturi la mâini. Un alt tânăr, care era cu victimele, a fost fugărit cu toporul.
    Victimele sunt Claudiu Simion și Claudiu Corugă. Potrivit lui Claudiu Simion, disputa dintre el și un tânăr din tabăra adversă ar fi plecat de la o fată. De aici și până la bătaie nu a mai fost decât un pas. „Duminică seara, eram la un bar din Garoafa. Jucam biliard cu un prieten, o fată și tatăl ei. Am primit un telefon de la o cunoștiință, Vincențiu, care mi-a spus că dacă sunt bun, să mă duc să mă bat cu el în parc. I-am spus că nu este cazul să fim dușmani și dacă avem ceva de lămurit, să vină la magazin, să vorbim. A început să înjure și să mă amenințe că-mi taie gâtul și că oricum dacă nu mă duc, mă va aștepta pe drum, știind că o să-mi duc prietena acasă. După aproximativ 15 minute, a venit în fața magazinului cu un alt băiat, Florin, și a strigat să ies să discutăm. Am ieșit, l-am întrebat care e problema, moment în care cel cu care venise mi-a dat cu sabia în cap. Eu am văzut că avea ceva în mână, dar nu că e sabie. Când am văzut că-mi curge sânge, am cerut o cârpă și mi-am pus-o după gât, ca să opresc sângerarea. În acest timp, a ieșit și tatăl prietenei mele, dar și băiatul cu care eram, care au sărit să mă ajute. Atunci, cel cu sabia a început să-l târâie pe jos pe tatăl prietenei mele. El a reușit să-i ia sabia din mână, dar a fost și el tăiat”, ne-a povestit Claudiu Simion. 

   Rămas fără sabie, agresorul a pus mâna pe topor

    Claudiu Simion ne-a mai spus că după ce a rămas fără sabie, tânărul care îl însoțea pe cel care îl sunase ar fi mers la mașină, ar fi luat un topor și ar fi început să-i fugărească prietenul ce-i sărise în ajutor. „Prietenul meu a reușit să fugă și pentru că și-a dat seama că nu-l mai prinde din urmă, a aruncat cu toporul după el. Între timp s-a sunat la salvare și la poliție și pentru că salvarea nu mai venea, ne-am dus la spital cu mașina. M-a cusut și am plecat. Am făcut plângere și mi-am scos certificat cu 9-10 zile de îngrijiri medicale, iar tatăl prietenei mele are 8-9 zile. Asta nu este tentativă de omor? Chiar trebuia să mă omoare ca să fie așa? Eu nu înțeleg treburile astea cum merg! Înainte, între mine și ei au mai fost niște mesaje, legate de o fată cu care unul dintre ei a avut o relație, dar nu au fost alte probleme. Este normal să vii și să-ți faci dreptate, așa, cu sabia și toporul?”, s-a întrebat Claudiu Simion.
    Claudiu Corugă, cea de-a doua victimă, ne-a povestit și el cum au stat lucrurile. „Eu eram în curtea magazinului când au venit ei și am sărit să-l ajut pe băiat (Claudiu Simion-n.r.), că dacă nu interveneam cine știe ce se întâmpla. Am apucat sabia și m-a tăiat la mâini. Apoi a scos toporul din mașină. Florin a dat cu sabia. El mai are și alte probleme, da asta nu e treaba noastră. Dacă nu luam sabia, cine știe ce se putea întâmpla!”, ne-a povestit Claudiu Corugă.
    Ajuns la spital, Claudiu Simion a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebal deschis cu plăgi contuze regiunea occipitală stângă”, iar tatăl prietenei sale a fost diagnosticat cu „plăgi tăiate ambele mâini prin agresiune”, refuzând internarea, după cum se arată în buletinul de presă al spitalului.

   Presupușii agresori spun că „nu este adevărat”

    Contactați de reporterii „Monitorul de Vrancea”, cei doi tineri pe care Claudiu Simion îi reclamă resping acuzațiile. Cel care ar fi dat cu sabia ne-a spus că „nu este adevărat”, apoi ne-a închis telefonul, în timp ce cel care ar fi sunat victima ne-a spus că „eu sunt băgat ca martor. A fost ce-a fost acolo între ei. O zi bună”, după care a închis și el telefonul. În momentul în care am încercat din nou să-i contactăm telefonic, cei doi nu au mai răspuns.
    Polițiștii de la Garoafa au fost sesizați cu privire la incident duminică seara, la ora 22.57. Conform sesizării inițiale, Florin C., de 24 de ani, l-ar fi lovit pe Claudiu Simion cu un obiect contondent, în zona capului. Ulterior, victima a depus plângere la Secția de Poliție Golești, căreia îi este arondată comuna Garoafa, urmând ca polițiștii să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat și cine a fost lovit. Purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, subcomisar Bogdan Toader, ne-a precizat că „a fost depusă o plângere și se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?