Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO : Autorii crimei de la Jariștea au fost arestați


Autorii crimei de sâmbătă seara, de la Jariștea, respectiv Marius Lupu, de 21 de ani, și vărul său Ionuț Marian Lupu, de 27 de ani, au fost arestați preventiv ieri, pentru 30 de zile. Împotriva lor s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor. Cei doi au ajuns în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Vrancea. Între timp, cei care îl cunosc pe Marius le-au spus anchetatorilor că acesta este de o violență ieșită din comun. Åži femeia care a fost martoră la omor, care ar fi concubina tatălui lui Marius, a spus tot ce s-a întâmplat. Șocată, ea le-a povestit anchetatorilor, ieri, cum cei doi au omorât victima în bătaie, dar și cum au aruncat apă și oțet pe aceasta. Viorica a povestit că a fost obligată apoi să-l schimbe pe mort de haine, după care Marius i-a rupt hainele de pe ea și a amenințat-o cu moartea dacă nu le va spune anchetatorilor  că l-au bătut pe bărbat pentru că acesta i-ar fi făcut ei avansuri.


                                                                                                                                       Marius Lupu

    Marius Lupu, de 21 de ani, și vărul său Ionuț Marian Lupu, de 27 de ani, care au omorât în bătaie un bărbat din Jariștea, sâmbătă seara, au ajuns ieri în fața judecătorilor. Pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, ei fiind duși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Vrancea. Cercetările continuă în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, după cum ne-au spus anchetatorii.
    Între timp, ies la iveală detalii șocante despre fapta comisă cu o cruzime ieșită din comun. Victima, Ionel Ignat, avea aproape toate organele interne rupte, semn că a fost bătută fără milă, până la moarte. Oamenii care îi cunosc pe cei doi autori ai omorului sunt îngroziți. Ei ne-au spus că Marius este o persoană extrem de violentă. „Marius e rău tare. Este din ăsta cu bătăi cu furci și topoare. M-a înjurat și pe mine, m-a făcut în tot felul. Marius a mai fost la închisoare. El a bătut-o și pe fata asta care stă cu tacsu”, a povestit un vecin de-al tânărului.
    Cu toate acestea, Marius susține că nu a făcut nimic. Ieri, înainte de a fi duși la instanță, el și vărul său au ajuns din nou la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. La ieșire, el nu părea că ar avea vreo problemă de conștiință. Întrebat de jurnaliști dacă l-a bătut pe bărbat, Marius a răspuns senin că „nu l-a bătut nimeni. Nu s-a întâmplat nimic”
    Cristian Dragovici, avocatul unuia dintre tineri, ne-a precizat că „în seara zilei de 29/30 martie a.c., clientul meu a fost reținut pentru comiterea infracțiunii de omor, faptă care se pedepsește cu 10-20 ani de închisoare. Împreună cu vărul său ar fi agresat partea vătămată, iar în urma leziunilor suferite aceasta a decedat. A existat o ceartă pe fondul consumului de băuturi alcoolice, dar și pe fondul geloziei, moment în care a intervenit și clientul meu, acesta susținând că ar fi lovit partea vătămată de două ori și că vărul său este cel care ar fi continuat agresiunea”.


                                                                                                                               Marian Ionuț Lupu

              Marius a bătut ușa în cuie

    Viorica, femeia ce a asistat la comiterea faptei și care nu ar fi concubina lui Marius, așa cum a susținut acesta, ci a tatălui său, este șocată de cele întâmplate. Femeia a povestit tot ce s-a întâmplat, dar și cum cei doi au aruncat pe victimă apă și oțet, când aceasta nu mai mișca. Femeia a susținut că a fost obligată să schimbe hainele mortului.
Mai mult, a povestit că Marius i-a rupt apoi hainele de pe ea și a amenințat-o cu moartea dacă nu le va spune anchetatorilor că victima ar fi vrut să o violeze. „El (victima-n.r.) a venit la noi și au băut o cană de bere, iar după aceea l-au bătut. L-au luat la bătaie pe motiv că i-a amenințat cu un hârleț. M-a bătut și pe mine rău acum patru zile. Atunci a venit poliția și a venit și omul ăsta cu un hârleț în mână ca să mă ajute, dar nu i-a făcut nimic. Pe motivul ăsta ei l-au luat la bătaie. L-au bătut cu pumnii, cu picioarele, cu toporul… nici nu vreau să-mi mai aduc aminte. A murit în fața mea. După ce l-au omorât, au aruncat cu apă și oțet pe el și m-au pus să-l schimb, ca să nu fie murdar când vine ambulanța. Mie mi-a rupt tricoul ca să zic că mortul a tras de mine, dar asta nu este adevărat. Au zis că l-au găsit pe râpă, dar nu este așa. Eu sunt cu tatăl lui, nu cu el. Am fost și eu plecată cu tatăl lui în Italia, iar el a ieșit de curând din pușcărie. I-am zis lu’ tacsu că eu nu stau cu el, dar a zis că s-a cumințit. A stat cuminte, dar puțin”, a povestit, ieri, Viorica. Femeia a adăugat că nu a putut pleca din casă, nici ea și nici victima, pentru că Marius a bătut ușa în cuie.

              Enervat că victima i-a adus CD-uri stricate

Din ancheta polițiștilor și a procurorului de caz a rezultat că Marius ar fi fost nemulțumit de faptul că victima i-a adus CD-uri stricate. Atunci când s-a luat de Ionel Ignat, iar Viorica i-ar fi făcut acestuia semn să plece, Marius s-a aprins. A avut senzația că mortul îi face avansuri femeii și atunci a început totul. Împreună cu vărul său l-au bătut pe Ionel Ignat până când acesta și-a dat ultima suflare. Apoi, au vrut să acopere fapta și au recurs la tot felul de tertipuri pentru a scăpa basma curată, lucru care nu s-a întâmplat.
Deși fapta s-a petrecut sâmbătă seara, la 112 s-a sunat după ora 00.00. Viorica a fost cea care a spus că un bărbat are nevoie de ajutor, după care a intervenit Marius și a povestit că bărbatul era într-un șanț. Informat că riscă închisoarea, Marius ar fi spus „așa-mi trebuie dacă vreau să salvez oameni”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?