Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Viceprimarul Gabriel Necula: Nu m-am aflat şi nu mă aflu în stare de incompatibilitate


Agenția Națională de Integritate (ANI) a remis, ieri, presei un comunicat în care susține că viceprimarul municipiului Focșani, Gabriel Necula, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 ianuarie 2010 – 09 iulie 2012, dar și începând cu data de 03 iulie 2012 și până în prezent. ANI susține că viceprimarul Necula „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 ianuarie 2010 – 09 iulie 2012, întrucât a deținut, simultan, atât funcția publică de Director la Camera Agricolă Județeană Vrancea, cât și funcția de administrator al S.C. NIGARO S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.
    În același comunicat se arată că viceprimarul Gabriel Necula „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 03 iulie 2012, întrucât, simultan cu funcția de viceprimar al Municipiului Focșani, deține și funcția de administrator al S.C. NIGARO S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.
    Contactat de reporterii noștri, viceprimarul municipiului Focșani, Gabriel Necula, a declarat că nu s-a aflat și nu se află în incompatibilitate deoarece firma la care face referire ANI are activitatea suspendată încă din anul 2008, când a fost ales consilier județean. Mai mult, Gabriel Necula spune că, deși a pus la dispoziția ANI documente de la Registrul Comerțului, instituția mai sus amintită a trecut greșit numele firmei, care se numește Nigagro SRL și nu Nigaro SRL așa cum apare în comunicatul remis presei. „Nu mă aflu și nu m-am aflat nici un moment în stare de incompatibilitate. Nu m-am aflat în incompatibilitate nici când am deținut funcția de director la Camera Agricolă Județeană Vrancea și nici în perioada în care dețin funcția de viceprimar al municipiului Focșani, deoarece firma la care face referire ANI are activitatea suspendată încă din anul 2008, când a fost ales consilier județean. Mai trebuie știut că am transmis la ANI toate documentele solicitate, documente eliberate de Registrul Comerțului din care rezultă că nu m-am aflat și nu mă aflu în incompatibilitate. Mai mult, inspectorul ANI care s-a ocupat de cazul meu mi-a spus că documentele sunt în regulă și că nu mă aflu în stare de incompatibilitate”, a precizat viceprimarul Gabriel Necula. Acesta a spus că nu a primit nicio adresă de la ANI referitoare la decizia luată în cazul său. „În primul rând trebuie subliniat că am aflat despre deciziile luate de A.N.I. la adresa mea din presă ceea ce ridică un mare semn de întrebare asupra legalității acțiunii A.N.I. motiv pentru care îmi rezerv dreptul ca după ce voi primi această decizie să o contest în instanță”, a precizat viceprimarul municipiului Focșani, Gabriel Necula.

           Åži un consilier local din Tănăsoaia e considerat incompatibil

    ANI l-a declarat incompatibil și pe consilierul local Florin Frumuz din cadrul Consiliului Local Tănăsoaia. În cazul acestuia, ANI susține că „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 iunie 2012 – 30 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Tănăsoaia, cât și funcția de paznic în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Comunei Tănăsoaia, încălcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003”.
    De asemenea, ANI susține că Florin Frumuz se află și în prezent în stare de incompatibilitate începând cu data de 30 septembrie 2013, întrucât, „simultan cu funcția de consilier local, deține și funcția de operator sistem de alimentare cu apă – Compartimentul Utilități Publice în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Comunei Tănăsoaia, încălcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003”.
    Primarul comunei Tănăsoaia, Romeo Vulpe, a declarat că, din punctul său de vedere, alesul local Florin Frumuz nu se află în incompatibilitate, deoarece Serviciul de Utilități Publice nu se află în subordinea  aparatului de specialitate al primarului, ci în subordinea Consiliului Local.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?