Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Partidele din Superliga Vrancei la fotbal încep la ora 15.30


Asociația Județeană de Fotbal Vrancea a decis ca partidele etapei a XII-a din cadrul Superligii Vrancea la fotbal, programate sâmbătă, 22 martie, să se dispute de la ora 15.30. Juniorii republicani vor evolua în deschiderea meciurilor din Superligă, de la ora 14.00. Direcția Competiții a Federației Române de Fotbal (FRF) a stabilit data până când Asociațiile Județene de Fotbal (AJF) din țară trebuie să transmită echipele campioane ale Ligii a IV-a și câștigătoarele Cupei României, faza județeană.
În vederea stabiliri grupării care va reprezenta județul nostru la barajul de promovare în Liga a III-a, conducerea FRF a înștiințat AJF ca până pe 5 iunie să stabilească campioana Superligii Vrancea. În acest sezon, după 17 runde disputate, echipele care se bat pentru fotoliul de lider sunt Young Stars Panciu și Selena Jariștea, distanța dintre cele două echipe fiind de patru puncte în favoarea echipei din Panciu.

    Programul primei etape din retur în Superliga Vrancei:

Victoria Gologanu – Victoria Gugești,
Energia Vulturu – Unirea Å¢ifești,
Euromania Dumbrăveni – Selena Jariștea,
Voința Odobești – AS Suraia,
Voința Cîrligele – AS Cîmpineanca,
FC Mărășești – Young Stars Panciu.

    Dispare barajul între trei echipe pentru promovarea în liga a III-a

Întrunirea reprezentanților cluburilor de Liga a III-a cu noua conducere a Federației Române de Fotbal, în frunte cu președintele ales Răzvan Burleanu, a adus pe ordinea de zi mai multe subiecte fierbinți pentru acest eșalon. Unul dintre acestea a fost cel legat de sistemul competițional pe care se va merge din sezonul următor, după eșecul evident al actualului format cu play-off și play-out. Astfel, s-a discutat despre revenirea la un sistem de tip sezon regulat, tot cu șase serii, dar cu câte 14 echipe în fiecare!
În aceste condiții, din vară s-a mări numărul de echipe existente la acest nivel, asta după ce, în 2013, problemele financiare au dat serioase dureri de cap forului federal în alcătuirea seriilor eșalonului terț. Creșterea numărului de echipe se va face prin schimbarea sistemului de promovare din Liga a IV-a. Dacă actualul sistem competițional presupunea împărțirea celor 42 de campioane județene în 14 mini-turnee de câte 3 echipe, iar câștigătoarele urmau să primească drept de promovare, s-a discutat despre revenirea la formatul anilor precedenți, cu 21 de meciuri directe și învingătoarele promovate în Liga a III-a.
Strategia care ar trebui impusă ar fi aceea care să asigure continuitate și credibilitate competiției, să scurteze distanțele pe care trebuie să le parcurgă echipele, să rezolve unele scăderi de taxe, baremuri, și, eventual, să asigure un oarecare sprijin material, dacă mai este „loc” și pentru astfel de cheltuieli în bugetul FRF. Schimbările de la un sezon la altul trebuie să se oprească, Liga a III-a neavând cum să devină mai puternică prin modificări de la un an la altul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?