Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Postul de director la Direcţia Agricolă Vrancea, scos la concurs


   Postul de director la Direcția Agricolă Vrancea este scos la concurs de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Examenul este programat pentru 31 martie, când va avea loc proba scrisă, data interviului urmând să fie comunicată ulterior. Cei care doresc să participe la concurs trebuie să depună la sediul ANFP un dosar cu mai multe documente, printre care copia actului de identitate, formularul de înscriere, copiile diplomelor de studii și ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, copia carnetului de muncă sau adeverință care atestă vechimea în muncă și, după caz, în specialitate, cazierul judiciar (poate fi înlocuit cu o declarație pe proprie răspundere), adeverință care să ateste starea de sănătate corespunzătoare și declarația pe propria răspundere sau o adeverință care atestă că nu a desfășurat activități de poliție politică. „Candidații trebuie să îndeplinească condițiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici (r2), cu modificările și completările ulterioare. Condițiile specifice necesare în vederea participării la concurs și a ocupării funcției publice sunt: studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice: minimum 3 ani”, se arată în anunțul ANFP.
    Funcția de director al Direcției Agricole este ocupată, interimar, de Petra Ochișor. În urmă cu peste un an, aceasta a fost detașată în funcție de la Giurgiu, iar interimatul trebuia să dureze până la 21 iulie 2013. A fost o decizie a Ministerului Agriculturii prin care mai mulți șefi ai direcțiilor agricole din țară au fost detașați în interes de serviciu. La Vrancea, fostul director Costică Neață trebuia să facă rocada cu Petra Ochișor. Însă înțelegerea inițială nu a mai fost respectată de Neață, care și-a dat demisia din funcție după ce Petra Ochișor a venit la Focșani. Ulterior însă, în perioada de preaviz, Costică Neață a intrat în concediu medical, iar postul de director executiv a rămas blocat. Interimatul de la Focșani s-a prelungit deoarece Ministerul Agriculturii a intrat în reorganizare și se aștepta noua organigramă.
    Între timp, statul român a achitat sume consistente, de ordinul a mii de lei pentru cheltuielile cu detașarea la Vrancea a directorului de la Giurgiu. Fiind vorba de detașare, trebuiau asigurați banii pentru cazarea directorului și deplasările lunare. Încă de anul trecut au apărut informații cum că pentru cazarea directorului Direcției Agricole se plăteau cinci mii de lei lunar dar și că acesta ar face naveta zilnic la București cu mașina de serviciu. „Deplasările la domiciliu sunt decontate în limita prevăzută de lege, respectiv două drumuri lunar. Celelalte cheltuieli sunt cele cu cazarea în județ, conform detașării„, a precizat directorul Ochișor. Informațiile despre sumele cheltuite la nivelul instituției ar trebui să fie publice și afișate pe site-ul instituției. Însă pagina www.dadrvrancea.ro este suspendată deoarece nu au fost achitați banii către firma de hosting. „Portal web suspendat pentru neplată”, se arată pe pagina respectivă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?