Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Polițiștii de la Rutier ies cu radarele în trafic


    Polițiștii de la Rutier „pun” radarele pe vitezomani. În acest sfârșit de săptămână, oamenii legii vor desfășura o acțiune pentru prevenirea și reducerea numărului accidentelor rutiere grave, cauzate de viteza excesivă. Aceștia vor folosi toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor aflate în dotare, pentru depistarea celor care încalcă legea. Pe lângă activitățile de prevenire a evenimentelor rutiere, polițiștii acționează și în sistem integrat pentru menținerea climatului de ordine și liniște publică.
    Pentru o călătorie sigură, polițiștii recomandă șoferilor să circule cu viteză adaptată la condițiile meteo, mai ales că în ultima vreme ceața a îngreunat traficul rutier, dar și să fie atenți la ce se întâmplă în trafic și să conducă preventiv. De asemenea, polițiștii atrag atenția asupra faptului că toate persoanele din mașini trebuie să-și cupleze centurile de siguranță.
    Un alt sfat pentru șoferi este acela de a nu se urca la volan dacă au consumat alcool. La finele săptămânii trecute, mai mulți șoferi s-au urcat la volan deși aveau alcoolemii de peste un miligram per litru alcool pur în aerul expirat ori nu aveau permise de conducere. Polițiștii spun că pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație.
    Totodată, pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile marcate corespunzător, pe culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de șoferi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?