10 motive pentru care relațiile amoroase se destramă

0
1099


    Odată cu creșterea gradului de complexitate a vieții, se dezvoltă dorințe și nevoi nebănuite și în cazul relațiilor amoroase, care odinioară nu intrau în aria noastră de interes. În zilele moderne, acceptarea, înțelegerea, dragostea și voința nu mai sunt apanaje ale iubirii necondiționate, ci condiționarea a devenit cheia în iubire, iar din acest motiv multe dintre relații trec prin situații serioase de criză.
    În opinia psihologului Alexandru Pleșea, graba în care cei doi trăiesc în zilele noastre, a devenit un ritm fără încetare, fără posibilitatea de deconectare, iar sufletele nu mai reușesc să se regăsească și să devină Unul, vor alerga toată viața pe culoare separate.
„Ne amăgim spunând că plecăm în vacanță pentru deconectare, dar mintea cu preocupările ei stau acolo de unde am plecat. În realitate, astfel de vacanță este folositoare doar trupului, însă psihicul nostru rămâne mereu în alertă, deoarece nu știm să-l potolim, să-l liniștim. Rutina este modalitatea prin care ne responsabilizăm pentru confort și plăcere, iar cu ea, relația dintre cei doi există până la un moment dat. Relația El – Ea nu poate exista în rutină, ci poate trăi prin Voință, unde fiecare din ce doi renunță fiecare la el însuși pentru celălalt. O astfel de disciplină este grea, deoarece Ego-ul vine și o demontează”, explică psihologul Alexandru Pleșea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minții.
    Specialistul mai afirmă că relațiile amoroase, care sunt supuse plăcerilor, confortului, încărcării egoismului sau ale altor interese efemere, au un înveliș fin care va dispărea odată cu primul obstacol comportamental care apare (de ex : înșelatul). De aceea, există o serie de cel puțin 10 motive pentru care relațiile amoroase se destramă:
1. Deschiderea sinceră către alții, și mai puțin către partener;
2. Așteptările continue, ca partenerul să fie altfel decât este;
3. Deciziile solitare și lipsite de argumente;
4. Sexul încărcat de fantezii și roluri;
5. Lipsa unui scop comun, dorit de ambii;
6. Completarea virtuților interioare pentru ambii (de ex: ea are răbdare, el nu);
7. Lipsa de intensitate sexuală;
8. Iluzia involuntară continuă despre partener când nu este lângă tine;
9. Lipsa de afecțiune și exprimarea trăirilor;
10. Închiderea ochilor la greșelile și slăbiciunile altora.
    „În ciuda ritmului alert de viață, mintea și inima fiecăruia din cei doi au nevoie timp, practică și experiențe împreună, pentru a crea Unitatea, cea care devine responsabilă pe eliminarea motivelor de despărțire”, conchide psihologul Alexandru Pleșea.
    Alexandru Pleșea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minții, este psihoterapeut și hipnoterapeut și trainer în programare neuro-lingvistică. A studiat natura minții umane în trei sisteme educaționale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și România și de peste 10 ani organizează cursuri și traininguri în România, cu scopul de a-i face pe oameni să afle ce posibilități au când își folosesc resursele intelectuale și să arate abilitățile pe care mintea noastră încă le are latente.

Dr. Tănase Tasențe
Plus Communication

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here