Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Medicul Vadim Beţişor rămâne cu pedeapsa de un an cu suspendare


    Magistrații Curții de Apel Galați au respins apelul formulat de medicul Vadim Bețișor împotriva deciziei Tribunalului Vrancea, prin care era condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Judecătorii de la Galați au menținut, astfel, soluția pronunțată de magistrații vrânceni în acest caz. Soluția de la Curtea de Apel Galați este definitivă. În plus, medicul a fost obligat să plătească 250 lei cheltuieli de judecată. „Respinge, ca nefondat, apelul formulat de inculpatul Bețișor Vadim împotriva sentinței penale nr. 276 din 10.12.2013 a Tribunalului Vrancea. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului – apelant, durata reținerii și arestării preventive de la data de 19.05.2013 până la data de 29.05.2013. Obligă apelantul la plata sumei de 250 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Suma de 200 lei, reprezentând onorariul avocatului desemnat din oficiu (av. Oancea Cristina) va fi avansată din fondurile Ministerului Justiției către B. A.Galați. Definitivă”, se arată în hotărârea judecătorilor Curții de Apel Galați. 
    Pe 10 decembrie 2013, judecătorii de la Tribunalul Vrancea l-au condamnat pe medic la un an de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită. Doctorul, care lucra la Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ), acuzat de fapte de corupție, a fost arestat în această cauză în perioada 19-29 mai. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea l-au acuzat că la data de 18 mai, când era de gardă la SAJ, ar fi pretins și primit de la un cetățean din comuna Å¢ifești, care l-a denunțat ulterior, suma de 500 de lei, în două tranșe. Banii erau oferiți medicului pentru a elibera mai repede certificatul constatator al decesului mamei reclamantului, doctorul fiind chemat să constate decesul femeii la Bolotești. Procurorii spun că deși intra în îndatoririle sale de serviciu, medicul de la SAJ Vrancea ar fi pretins bani de la familia defunctei. 
    Denunțătorul a mers la SAJ în seara zilei de 18 mai, în jurul orei 18.00, și i-a dat medicului 200 de lei, dar acestuia nu i-ar fi convenit suma, dându-i de înțeles că ar mai trebui ceva. După ce a plecat de la sediul SAJ, fiul femeii decedate a mers direct la poliție și a povestit ceea ce i s-a întâmplat. În seara aceleiași zile a fost organizat flagrantul. Denunțătorul a mers din nou la sediul SAJ, cu încă 300 de lei pentru medic. Acesta a fost prins în flagrant de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Vrancea, coordonați de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, după ce a primit ultima tranșă de bani. 
    Pe parcursul cercetărilor, Vadim B. a recunoscut parțial fapta, susținând că a primit banii, dar nu și că i-a cerut. În prezent, medicul lucrează tot în cadrul SAJ Vrancea, revenind pe post de la sfârșitul anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?