Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Polițiștii au dat aproape 150 de amenzi în doar câteva ore


   Aproape 150 de persoane au fost amendate, marți după-amiază, de polițiștii de la Rutier. Verificările în trafic au început la ora 16.00 și s-au terminat la ora 21.00, principalii vizați fiind pietonii, care traversează străzile neregulamentar.
   Șeful Poliției Rutiere Vrancea, comisarul șef Viorel Gheorghe ne-a precizat că  în intervalul orar menționat au fost aplicate 146 de amenzi. 52 de procese verbale au fost întocmite pe numele pietonilor, care traversau străzile prin alte locuri decât cele permise. Oamenii legii au amendat și 12 bicicliști, dar și alți 82 de participanți la trafic, care au încălcat regulile de circulație și au avut ghinionul să fie văzuți. Valoarea amenzilor a fost de 10.712 lei. Au fost reținute și trei permise de conducere pentru neacordare de prioritate de trecere pietonilor, neacordarea de prioritate de trecere vehiculelor și pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Oamenii legii spun că acțiunile vor continua, în speranța că vor reuși astfel să reducă numărul accidentelor rutiere.
    Polițiștii le reamintesc pietonilor, care au fost principalii vizați în timpul acțiunii de marți, că traversarea drumului public se face numai prin locurile marcate ori/și semnalizate cu indicatoare, iar în localitățile în care acestea lipsesc, pe la colțul străzii, după ce s-au asigurat că o pot face în siguranță. De asemenea, pietonilor li se recomandă să folosească cu precădere zonele fără trafic intens. O altă recomandare este aceea de a nu traversa prin fața sau spatele autovehiculelor staționate pe marginea drumurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?