Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

La început a fost… rozul


   Călătoream cu trenul și aveam să ajung la orele amiezei. Alesesem să mă trezesc în zori ca să mă pot bucura de culorile dimineții. Făceam un drum „cu rost” și era nevoie de o rezolvare.
   Pentru că mă simțeam în formă mi-am luat și schițele, pe care le răsfoiam acum leneș, încercând să aleg cel mai ochios, mai frumos și mai potrivit model pentru prototipul irenaS. Vroiam să cos o păturică pentru bebe, dar eram nehotărâtă asupra tiparului: să fie pentru băiețel sau fetiță? Ce culori să folosesc și ce imprimeuri? Să combin motivele florale, cu buline sau cu dungi? Habar nu aveam că acea călătorie avea să-mi aducă răspunsul!
   La un moment dat m-am simțit privită cu uimire. Doi ochi mari și negri mă fixau curioși, și-mi amintesc că drăgălășenia chipului bucălat m-a făcut să zâmbesc! Era cât un nod și venise lângă mine, ridicindu-se pe vârfuri să vadă ce fac… Fără sfială, micuța mi-a spus sec și peltic „…Nuca vrea să vadă! Las-o…!” și îmi întinse pisica de pluș pe care până atunci o ținuse strâns în brațe. Mi-a fost teamă că se va alege praful de schițele mele, atent desenate și colorate, văzându-le întoarse pe toate părțile de micuța de doar 3 ani. Atrasă sigur de culori, Nuca l-a plăcut pe cel mai roz dintre modele. Îl privea cu interes, fâțâindu-se alintat și răsplătindu-mă când cu o fățucă mirată, când zâmbindu-mi poznaș. Totul a durat câteva minute! Mai lungi au fost scuzele mamei care era convinsă că fetița ei m-a deranjat, cât o scăpase din ochi. 
   Nuca a coborât, iar eu am rămas cu tiparul pe brațe. Nu mi se mai părea o combinație năstrușnică între culori calde și forme geometrice. Era cel mai potrivit și abia așteptam să-l cos! Åžtiam exact cum voi tăia materialele, ce culori voi folosi și cum voi combina imprimeurile. 
   Pinky a fost prima păturică! Până s-o închei am tot arătat-o și de fiecare dată a stârnit admirația. Vezi detalii pe www.irenas.ro.
   Micuței Nuca i-am mulțumit de multe ori în gând. Habar nu am unde ar putea fi, dar întâlnirea cu ea mi-a luminat drumul. Mi-ar plăcea să cred că i-aș putea face vreodată o surpriză, chiar dacă despre ea știu doar că-i plac …pisicile. Ce pled frumos i-aș coase!
   Irena Stoenescu
    Produsele irenaS pot fi cumpărate de la magazinul Hotar, din Piața Unirii Focșani (lângă borna de hotar).

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?