Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Guvernul dă bani pe ascuns primăriilor PDL


Primarii PDL au primit cei mai mulți bani la ultima alocare de fonduri pentru plata lucrărilor la alimentările cu apă. Banii au fost acordați pe furiș pentru ca presa să nu mai acuze politizarea alocării fondurilor de către Guvernul condus de Emil Boc. Astfel, premierul a dispus alocarea de fonduri către ministerele conduse de pedeliști care, ulterior, i-au informat pe primari că urmează să primească banii începând cu data de marți, când trebuiau realizate și ședințele Consiliilor Locale pentru rectificarea bugetelor locale.
Cei mai mulți bani au fost primiți de primăriile PDL Cîmpuri și Suraia, câte 500 mii lei. În schimb, primăriile conduse de primari PSD, Slobozia Ciorăști, Tănăsoaia și Paltin au primit doar câte o sută de mii lei, adică de cinci ori mai puțin. Culmea, la Tănăsoaia, primăria a avut conturile blocate de constructorul lucrării la rețeaua de alimentare cu apă. A fost nevoie de intervenția Consiliului Județean și alocarea unei sume de 20 mii lei pentru ca primăria să poată funcționa normal în perioada Sărbătorilor. Primăria Tănăsoaia avea o datorie de 1,3 mi-lioane de lei pentru lucrări efectuate și nedecontate la rețeaua de alimentare cu apă a satelor Tănăsoaia, Vladnic, Galbeni și Nănești. Primarul din Tănăsoaia, Romeo Vulpe, a declarat că investiția în valoare de 2 milioane de lei a fost realizată în totalitate, dar constructorul a primit doar 700 de mii lei din cei 2 milioane datorați.

Vinovat de această situație se face guvernul pedelist care refuză să aloce bani deși investiția a fost realizată prin  HG 577/1997, deci în baza unui program guvernamental. „Am fost somați de constructor să plătim datoria restantă de 1,3 milioane de lei, motivând că lucrarea pentru care a câștigat licitația a fost realizată în totalitate încă din 2009”, a afirmat primarul din Tănăsoaia, Romeo Vulpe. În schimb, potrivit ultimei situații de la site-ul Ministerului Dezvoltării, investiția de la Tănăsoaia figurează ca urmând să fie terminată în 2011.
Nu este prima dată când banii de la Guvern sunt alocați pe criterii politice și fără să se țină cont de interesele tuturor localităților din Vrancea. În total, cele 9 primării PDL din județ au primit direct de la Guvern aproximativ un milion de euro. „Primăriile conduse de primari PDL au primit 3,975 milioane lei, adică aproape 40 miliarde lei vechi pentru cele nouă localități. Comparativ, primăriile conduse de primari PSD au primit 30 miliarde lei vechi la 47 de localități”, a explicat Dumitru Diță, directorul Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean la o ședință a adminstrației județene din luna noiembrie.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?